Få hjælp til at udvikle bedre emballager på nyt site

Betina  Bihlet

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 53.

Åbning af emballage

Få hjælp til at udvikle bedre emballager på nyt site

Forbrugerne har i mange år levet med dårlige emballager på fødevarer, rengøringsartikler og håndkøbsmedicin. Flere af disse emballager er vanskelige eller direkte farlige at åbne, fordi de er designet dårligt fra starten. Men fra den 1. marts 2012 kan vareproducenterne nemt, hurtigt og helt gratis få hjælp til at udvikle bedre emballager på det nye site ’www.brugervenligemballage.dk’.

Efter fire års emballageforskning offentliggør Teknologisk Institut nu sammen med Arkitektskolen Aarhus en overskuelig ’opskrift’ på innovative og brugervenlige emballager til industrien på: www.brugervenligemballage.dk. Her kan virksomheder og designere fremover få gode råd til – trin for trin – at udvikle og udforme smarte emballager, som er nemme at bruge for forbrugerne. Derudover giver sitet mulighed for at teste eksisterende emballager og beregne, hvor mange, der rent faktisk kan åbne den pågældende emballage fordelt på køn og alder. På sitet kan man også læse en række cases om virksomheder som Tulip, Rynkeby og Schulstad, der er langt fremme med at forbedre deres emballage med udgangspunkt i forbrugernes behov og adfærd.   

- Mange forbrugere har mindst en gang om måneden problemer med at åbne den vare, de har købt, og vores undersøgelser viser, at 16% vælger et konkurrerende produkt, hvis de har dårlige erfaringer med emballagen, siger emballageforsker Helle Antvorskov fra Teknologisk Institut og tilføjer, at danske vareproducenter fremover bør være mere optagede af at forbedre emballagernes design og inddrage brugerne i udviklingsprocessen, hvis de vil klare sig bedre i den tiltagende konkurrence fra udenlandske vareproducenter.

- Det er forholdsvis enkelt at følge vores gode råd, og det behøver ikke koste dyrt at ændre ved en dårlig emballage – ofte kan det klares fx med en tydelig grafisk instruktion på emballagen, dér hvor varen skal åbnes, og pengene er hurtigt tjent ind igen i form af et øget salg og mere goodwill hos forbrugerne, fortæller Helle Antvorskov, der ser frem til den 8. marts 2012. For denne dag vil hun og en lang række eksperter og repræsentanter fra industrien mødes på konferencen OPEN HERE på Arkitektskolen Aarhus for at indvie det nye site og diskutere fremtidens emballageudfordringer med afsæt i de nyeste landvindinger inden for emballageforskningen.  

Deltag i konference og kom godt i gang med bedre emballager
Alle med interesse for brugervenlige emballager kan tilmelde sig konferencen. Tilmelding senest den 22. februar 2012.  

Hvis man som virksomhed vil vide mere om brugervenlig emballage, er der hjælp at hente til at kickstarte processen. Frem til årsskiftet kan industrien gratis få konsulentbistand af partnerne bag projektet til at udvikle brugervenlige emballager via det nye site www.brugervenligemballage.dk.

Fakta
Det nye site www.brugervenligemballage.dk er udviklet i det fireårige forskningsprojekt ’Tilgængelige emballager for ældre og funktionshæmmede’. Projektet er finansieret af Erhvervs- og Byggestyrelsen. Projektets partnere er Teknologisk Institut, Arkitektskolen Århus, Emballage Industrien, Plast Industrien, SPT, DI Fødevarer, Gigtforeningen og Tulip.

.
Brugervenlig emballage website
Den 1. marts 2012 er der på et nyt site hjælp at hente for de vareproducenter, der vil i gang med at udvikle smartere emballager, som er nemme at åbne for forbrugerne.
Forbrugerne oplever jævnligt problemer med dårlige emballager, og 16% af forbrugerne vælger et konkurrerende produkt, hvis de har dårlige erfaringer med emballagen, viser en undersøgelse fra Teknologisk Institut.