Få SMV-støtte til 3D-print - Eurostars

Kristoffer Ryelund Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 26.

Bundter af euro-sedler

Få SMV-støtte til 3D-print - Eurostars

EUROSTARS - For dig der vil arbejde med internationale partnere

Eurostars er et internationalt program på tværs af 35 fortrinsvist europæiske lande, der alle er medlem af innovationsnetværket Eureka.

Eurostars investerer i udviklings- og forskningsbaserede virksomheder med fokus på teknologiske løsninger inden for alle fagretninger og temaer - fx løsninger der bygger på eller udvikles ved hjælp af 3D-print. Programmet understøtter udviklingen af nye innovative produkter, processer eller services med et internationalt potentiale. Her skal I være gearet til, at jeres produkt eller service kan være klar til markedet inden for to år fra ansøgningen.

I EUREKA-samarbejdet er det også muligt at få hjælp til at træne pitch for investorer og investormøder. Det sker gennem EUREKA platformen E!nnovest programmet. Da det er et krav, at der skal være mindst to parter fra to forskellige lande i projektet, giver Eurostars muligheder for nye samarbejder mellem virksomheder
og akademiske partnere på tværs af Europas landegrænser. Et typisk Eurostars-projekt består af 3-4 partnere på tværs af 2-3 lande.

På Teknologisk Institut har vi gode erfaringer med Eurostars projekter, og vi kan hjælpe med rådgivning og sparring omkring udformningen af ansøgningen. Kontakt os gerne for at høre, om din løsning passer til Eurostars. Herunder kan du se en lille video om Eurostars.

FAKTA

Ansøger: Der skal være mindst to parter fra to forskellige Eurostars lande i et Eurostars-projekt – dvs. minimum to deltagere. Mindst 50% af projektet skal gennemføres af de deltagende forskningsintensive SMV’er.

Tilskud: I Danmark kan man maksimalt få 500.000 EUR til alle danske deltagere i et Eurostars-projekt. Er der kun én dansk deltager begrænses Innovationsfondens medinvestering til 300.000 EUR. Det gennemsnitlige budget for et samlet projekt er 1 til 1,5 mio.EUR.

Varighed: Et projekt kan vare op til 3 år.

Ansøgningsfrist: Eurostars har 2 ansøgningsfrister: I marts og september.

Svar på ansøgning: Efter 4-5 måneder.

Læs mere om de danske rammer på Innovationsfondens hjemmeside og find yderligere information samt ansøgningsskema på Eurostars’ egen hjemmeside.

EKSEMPEL PÅ EUROSTARS-PROJEKT

E–PERSONAL
Målet med projektet var at udvikle 3D-planlægningssoftware inden for kirurgi, samt udvikling af implantater, som kan rette op på knogledefekter. Projektet var et samarbejde mellem to hollandske virksomheder - Xilloc Medical og Academic Medical Center - og Teknologisk Institut og Metrotech Engineering & Physics fra Danmark.