Fem gode råd: Sådan tænker du design ind i udviklingen af velfærdsteknologi

Birgitte Østergård Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 25.

Fem gode råd: Sådan tænker du design ind i udviklingen af velfærdsteknologi

Design er vigtigt, når man laver produktudvikling. Du skal have helheden med i dine løsninger og forstå den kontekst, som løsningen skal være i. En møbeldesigner, en seniordesigner og en designingeniør ruster dig her til at tænke design ind i udviklingen af velfærdsteknologi.

Herunder får du fem gode råd fra henholdsvis Tobias Perquin, der arbejder som designingeniør hos Teknologisk Institut, Kerstin Bro Egelund, der er seniordesigner ved Designskolen Kolding og Hans Sandgren Jakobsen, der er møbeldesigner fra Jakobsen Design.

-

 • Tænk helhed
  Husk på, at dine løsninger skal skabe værdi hele vejen rundt. fra slutbrugeren til personalet og for den organisation, der skal indkøbe løsningen.
 • Vær nysgerrig
  Vi har mange flere antagelser omkring den kontekst, og de løsninger vi udvikler, end vi umiddelbart tror. Og hvis vi skal skabe værdi for vores brugere, så er det vigtigt, at det er deres virkelighed og rationale, og ikke vores som designere, der bliver udviklet med henblik på.
   

-

 • Lav løbende tests af produktet
  Ved at lave en masse prototyper i forløbet og hele tiden have en tæt kontakt til brugerne, så har man måske en længere proces, inden man når resultatet, men man sikrer også, at resultatet giver større værdi for brugeren og man får også afhjulpet fejlene undervejs, som i sidste ende kan spare virksomheden penge.
 • Husk æstetikken
  Produktet skal appellere til brugeren, og brugeren skal have lyst til at bruge det. Det skal ikke signalere hjælpemiddel, men være sådan, at den handicappede er stolt af det produkt, de har med sig.
   

-

 • Tænk mindre teknik og færre apparater
  Der er masser af mennesker, der kan producere tingene billigt og hurtigt ved hjælp af teknik og maskiner, hvorimod design er svært at konkurrere med.