Fem gode råd til ledere, der overvejer at investere i robotter

Jacob  Kortbek

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 52.

Fem gode råd til ledere, der overvejer at investere i robotter


Hvad skal man som leder i en dansk virksomhed tage højde for, hvis man vil opnå succes med de nye robotteknologiske muligheder til automation af produktionen? Teknologisk Institut giver her fem råd.


Teknologisk Institut har haft en gruppe virksomhedsledere igennem et intensivt to-dags kursus. Her blev de klædt på til arbejde succesfuldt med robotteknologi i deres virksomheder.

I den anledning giver Jacob Kortbek, sektionsleder hos Teknologisk Institut, fem konkrete råd til ledere i danske virksomheder, der står overfor at tage springet ud i robotteknologi og automation.

1. Søg støtte

Du kan med fordel søge støtte til uddannelse, rådgivning og udvikling inden for robotteknologi og automatisering. ROBOTT-NET er blot én af mange muligheder for at modtage støtte til at komme i gang med eller få modnet sine robotidéer. Deltag aktivt i gå-hjem-møder, kurser og netværk med virksomheder, der allerede er i gang og har erfaring på området.

2. Se på hele jeres værdikæde

Gennemgå virksomhedens værdikæde. Er der flaskehalse eller processer, der med fordel kan løftes med eksempelvis Lean? Det er vigtigt at få effektiviseret værdikæden, inden processer automatiseres.

3. Vælg de rigtige partnere

Du kan undgå mange faldgruber og blive klogere på, hvad man skal forvente ved at finde de rigtige partnere.

4. Tag højde for virksomhedskulturen

Når man tager beslutningen om at digitalisere og automatisere produktionen med robotteknologi, skal kulturen i virksomheden også være klar. De tekniske medarbejdere og medarbejderne på gulvet, der er i direkte kontakt med de forskellige processer i virksomhedens produktion, er de egentlige eksperter. Klæd medarbejderne på, og gør hele virksomheden klar til omstillingen.

5. Tag små skridt

Grib automatiseringen an i "små bidder". Du kan med fordel nedbryde risikofyldte udfordringer i afklarende proof-of-concept-projekter og starte med at automatisere de mest simple processer først.


I ovenstående video kan du høre mere om, hvorfor det er vigtigt for en virksomhed som eksempelvis Velux at tanke op på viden, før man investerer i robotteknologi.

Er du selv leder, og har du også brug for at blive klogere på nøglerne til succes med robotteknologi i din virksomhed? Så kontakt seniorspecialist Bo Genefke på 72 20 39 81 eller kbg@teknologisk.dk