Fødevareallergener - Netværk omkring fødevareallergener

Inger Olesen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 84.

Brunch med hasselnødder og havregryn

Fødevareallergener - Netværk omkring fødevareallergener

Fødevareallergener er i løbet af de senere år blevet et yderst aktuelt emne i vores samfund. Især fødevareproducenter, forhandlere og myndigheder, men i stigende grad også storkøkkener, cateringvirksomheder og restauranter oplever dagligt udfordringer i forbindelse med styring, håndtering og mærkning af fødevareallergener.

Der findes lovgivning på området, men det kan være en udfordring at udlede, hvilken betydning lovgivningen har for den enkelte virksomhed, hvordan man som virksomhed håndterer allergener korrekt, hvordan man analyserer korrekt for indhold af allergener og hvilke risici man skal være opmærksom på.

På denne baggrund har Teknologisk Institut i samarbejde med Food Diagnostics ApS og DHI Danmark oprettet netværket Netværk Omkring FødevareAllergener - NOFA.

Næste møde løber ad stablen onsdag d. 4. oktober 2017 fra 10-15 i Taastrup. 

Foreløbeigt indhold på mødet er

 • Sidste nyt om allergener ved Inger Olesen, Teknologisk Instititut
 • Nyt fra medlemmerne?
 • Praktisk valideringstest af detektion/fravær af en fødevareallergen ved Tonny Nielsen, Food Diagnostics ApS
 • Beregning af eliciterende doser af utilsigtet indhold af allergener i markedsførte fødevarer ved Helle Buchard Boyd, DHI Danmark
 • Eksternt oplæg om styring af allergener vha. stregkoder ved Marie Madvig Holm, Data Quality Manager, GS1 Trade Exact
 • Fri debat

Vi sørger for forplejning i løbet af dagen.

 

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

 • Formidle information og udveksle erfaringer omkring fødevareallergener
 • Opsamle og dele viden omkring fødevareallergener, lovgivningsmæssige spørgsmål, grænseværdier, mærkning, spormærkning, metoder til validering, fødevaresikkerhed etc.
 • Tilbyde træning, workshops og rådgivning i håndtering af allergener.
 • Drive en webbaseret platform (NOFA NetGroup), hvor medlemmerne i fortrolighed kan diskutere spørgsmål relateret til styring af allergener.
 • Hjælpe til en bedre forståelse af fødevareallergener og besvare åbne spørgsmål.
 • Skabe sikkerhed i fødevareindustrien og gøre vores fødevarer mere sikre

Formen på netværket er to årlige møder, hvor der vil være indlæg fra relevante eksperter, opdatering på lovgivning og analyser, debat om aktuelle emner, miniworkshops og eventuelt virksomhedsbesøg. Dette suppleres med nyhedsbreve mellem møder.

Et virksomhedsmedlemsskab koster 5.500 DKK/år ex. moms og inkluderer deltagelse af maks. to personer, som dagligt håndterer fødevareallergener, fødevareallergi og/eller intolerance. Der kan forekomme deltagerbetaling til dækning af ekstra udgifter ved eksempelvis eksternt afholdte møder, ophold og forplejning. Første møde koster 550 DKK ex. moms for ikke-medlemmer. Beløbet fratrækkes kontingentet ved indmelding. 

Læs mere

NOFA