Fødevareallergener - Netværk omkring fødevareallergener

Inger  Olesen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 84.

Brunch med hasselnødder og havregryn

Fødevareallergener - Netværk omkring fødevareallergener

Tema for kommende NOFA netværksmøde: Styring af allergener

Denne gang fokuserer vi på styring af allergener. Vi skal først høre om kvalitetssikring af oplysninger om allergener i produktspecifikationer. Derefter laver vi en øvelse, hvor vi med et test-kit opstiller en valideringstest til dokumentation af fravær af et fødevareallergen. Vi bliver også klogere på de beregninger, der ligger bag vurderingen af, hvor stort et indhold af et utilsigtet allergen, der skal til for at udløse en allergisk reaktion.

Tid og sted: Onsdag d. 4. oktober 2017 fra 10-15 hos DMRI, Teknologisk Institut i Taastrup. 

Programmet for dagen er

  • 10.00-10.15: Velkommen
  • 10.15-11.15: Styring af oplysninger om allergener vha. stregkoder ved Marie Madvig Holm, Data Quality Manager, GS1 Trade Exact
  • 11.15-11.45: Sidste nyt om allergener ved Inger Olesen, Teknologisk Instititut
  • 11.45-12.30: Frokost
  • 12.30 -13.30: Praktisk valideringstest af detektion/fravær af en fødevareallergen ved Tonny Nielsen, Food Diagnostics ApS
  • 13.30-13.45: Pause med kaffe og kage
  • 13.45-14.45: Beregning af eliciterende doser af utilsigtet indhold af allergener i markedsførte fødevarer ved Helle Buchard Boyd, DHI Danmark
  • 14.45-15.00: Afrunding

Vi sørger for forplejning i løbet af dagen.

Du kan bruge kontaktformularen til højre, hvis du har spørgsmål eller vil tilmelde dig NOFA.

Baggrund for NOFA

Fødevareallergener er i løbet af de senere år blevet et yderst aktuelt emne i vores samfund. Især fødevareproducenter, forhandlere og myndigheder, men i stigende grad også storkøkkener, cateringvirksomheder og restauranter oplever dagligt udfordringer i forbindelse med styring, håndtering og mærkning af fødevareallergener.

Der findes lovgivning på området, men det kan være en udfordring at udlede, hvilken betydning lovgivningen har for den enkelte virksomhed, hvordan man som virksomhed håndterer allergener korrekt, hvordan man analyserer korrekt for indhold af allergener og hvilke risici man skal være opmærksom på.

På denne baggrund har Teknologisk Institut i samarbejde med Food Diagnostics ApS og DHI Danmark oprettet netværket Netværk Omkring FødevareAllergener - NOFA.

Indhold og pris

Formen på netværket er to årlige møder, hvor der vil være indlæg fra relevante eksperter, opdatering på lovgivning og analyser, debat om aktuelle emner, miniworkshops og eventuelt virksomhedsbesøg. Dette suppleres med nyhedsbreve mellem møder.

Et virksomhedsmedlemsskab koster 5.500 DKK/år ex. moms og inkluderer deltagelse af maks. to personer, som dagligt håndterer fødevareallergener, fødevareallergi og/eller intolerance. Der kan forekomme deltagerbetaling til dækning af ekstra udgifter ved eksempelvis eksternt afholdte møder, ophold og forplejning. Første møde koster 550 DKK ex. moms for ikke-medlemmer. Beløbet fratrækkes kontingentet ved indmelding. 

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Formidle information og udveksle erfaringer omkring fødevareallergener
  • Opsamle og dele viden omkring fødevareallergener, lovgivningsmæssige spørgsmål, grænseværdier, mærkning, spormærkning, metoder til validering, fødevaresikkerhed etc.
  • Tilbyde træning, workshops og rådgivning i håndtering af allergener.
  • Drive en webbaseret platform (NOFA NetGroup), hvor medlemmerne i fortrolighed kan diskutere spørgsmål relateret til styring af allergener.
  • Hjælpe til en bedre forståelse af fødevareallergener og besvare åbne spørgsmål.
  • Skabe sikkerhed i fødevareindustrien og gøre vores fødevarer mere sikre

 

Læs mere

NOFA