Må vi gemme en cookie?

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores hjemmeside, målrette indhold samt statistik. Læs mere om cookies

Fødevareallergener - Netværk omkring fødevareallergener

Inger  Olesen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 84.

Brunch med hasselnødder og havregryn

Fødevareallergener - Netværk omkring fødevareallergener

Næste netværksmøde er sat til den 10. oktober 2018  kl. 10-15 hos DHI i Hørsholm. Temaet er repræsentativ prøveudtagning.

Det kræver mange overvejelser at planlægge prøveudtagning til kontrol af allergener, for at man som kvalitetschef/-medarbejder kan sige, at der med en rimelig sikkerhed er fravær af allergener. Hvor skal prøverne tages? Hvordan skal de tages? Hvor prøver skal udtages til analyse? Hvor stort skal prøvevolumen være? Hvor tit? Hvordan forholder jeg mig til resultatet?

Det ved Åsmund Rinnan, som er lektor ved Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab en hel masse om, og den viden deler han ud af til NOFA-mødet d. 10. oktober hos DHI i Hørsholm. Åsmund har lovet at blive til hele mødet, så der kan blive rig mulighed for at diskutere netop jeres problemstillinger.

For at få mest muligt ud af dagen vil der være 1-2 cases, som vi dykker dybere ned i. Samtidig opfordres deltagerne til at forberede ca. 10 minutters præsentation af deres problemstillinger ift. repræsentativ prøveudtagning. Se nedenstående punkter til inspiration

  • Billede/illustration af produktionen og hvor prøver udtages nu
  • Hvad ønsker I at måle ved de specifikke procespunkter?
  • Hvorfor?

Baggrund for NOFA

Fødevareallergener er i løbet af de senere år blevet et yderst aktuelt emne i vores samfund. Især fødevareproducenter, forhandlere og myndigheder, men i stigende grad også storkøkkener, cateringvirksomheder og restauranter oplever dagligt udfordringer i forbindelse med styring, håndtering og mærkning af fødevareallergener.

Der findes lovgivning på området, men det kan være en udfordring at udlede, hvilken betydning lovgivningen har for den enkelte virksomhed, hvordan man som virksomhed håndterer allergener korrekt, hvordan man analyserer korrekt for indhold af allergener og hvilke risici man skal være opmærksom på.

På denne baggrund har Teknologisk Institut i samarbejde med Food Diagnostics ApS og DHI Danmark oprettet netværket Netværk Omkring FødevareAllergener - NOFA.

Du kan bruge kontaktformularen til højre, hvis du har spørgsmål eller vil tilmelde dig NOFA.

Indhold og pris

Formen på netværket er to årlige møder, hvor der vil være indlæg fra relevante eksperter, opdatering på lovgivning og analyser, debat om aktuelle emner, miniworkshops og eventuelt virksomhedsbesøg. Dette suppleres med nyhedsbreve mellem møder.

Et virksomhedsmedlemsskab koster 5.500 DKK/år ex. moms og inkluderer deltagelse af maks. to personer, som dagligt håndterer fødevareallergener, fødevareallergi og/eller intolerance. Der kan forekomme deltagerbetaling til dækning af ekstra udgifter ved eksempelvis eksternt afholdte møder, ophold og forplejning. Første møde koster 550 DKK ex. moms for ikke-medlemmer. Beløbet fratrækkes kontingentet ved indmelding. 

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Formidle information og udveksle erfaringer omkring fødevareallergener
  • Opsamle og dele viden omkring fødevareallergener, lovgivningsmæssige spørgsmål, grænseværdier, mærkning, spormærkning, metoder til validering, fødevaresikkerhed etc.
  • Tilbyde træning, workshops og rådgivning i håndtering af allergener.
  • Drive en webbaseret platform (NOFA NetGroup), hvor medlemmerne i fortrolighed kan diskutere spørgsmål relateret til styring af allergener.
  • Hjælpe til en bedre forståelse af fødevareallergener og besvare åbne spørgsmål.
  • Skabe sikkerhed i fødevareindustrien og gøre vores fødevarer mere sikre

 

Læs mere

NOFA