Fødevarekonference skal vise dansk vej til klimaneutral fødevareproduktion

Lars Kristensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 70.

Logo Fødevarekonference 2021

Fødevarekonference skal vise dansk vej til klimaneutral fødevareproduktion

Publiceret den 23. september 2021.

Teknologisk Institut inviterer til fødevarekonference med bredt fokus på klimaneutral omstilling i hele værdikæden, hvor teknologiske løsninger skal bane vejen for optimering og effektivisering af den fødevarebranche vi kender i dag.

Fødevare- og landbrugsminister Rasmus Prehn er blandt talerne den 4. november og vil tale ud fra emnet Danmark er et fødevareland - også i fremtiden. På programmet er der også indlæg om de nyeste trends og teknologiske muligheder, som kan gøre en forskel i omstillingen til en mere bæredygtig fødevareproduktion. Desuden får gæsterne mulighed for at besøge Teknologisk Instituts test- og demonstrationsfaciliteter, hvor der vil være demonstration af udstyr, smagsprøver og et smugkig på morgendagens teknologiske nye løsninger.

- Hvis vi skal nå de ambitiøse mål om reduktion af klimabelastning og samtidig bibeholde fødevareproduktionen på vores nuværende niveau som Danmarks største eksporterhverv, er det nødvendigt at finde klimagevinsterne i hele fødevareproduktionens værdikæde. Den grønne omstilling skal findes i løsninger i både de eksisterende og nye værdikæder, siger direktør Lars Hinrichsen, Teknologisk Institut.

Grønne løsninger i praksis
På konferencen vil der være indlæg om nye råvarer til fremstilling af grønne produkter, metoder til optimering af smag og tekstur af nye grønne fødevarer, så de stadig falder i forbrugernes smag, samt indlæg om fremtidens grønne emballager og cirkulær økonomi i fødevareproduktionen.

Konferencen afholdes i hybridformat på Teams med fysisk deltagelse hos Teknologisk Institut i Taastrup. Deltagerne i Taastrup vil på konferencens anden del få en rundtur på Teknologisk Institut under temaerne pakkeri, emballage og nye retursystemer, digitalisering og processtyring med bl.a. demonstration af robotteknologi og virtual reality og om nye råvarer til grønne produkter – med bl.a. bioraffinering af sidestrømme samt alternative proteinkilder som insekter, mikoalger og krill.

Konferencens indlæg er:

 • Teknologiske løsninger - fra nye råvarer til grønne produkter
  v/ centerchef Anne Louise Dannesboe Nielsen Fødevareteknologi, Teknologisk Institut
 • Danmark er et fødevareland - også i fremtiden!
  v/ minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn
 • Teksturering af nye råvarer med Power Heater-teknologi
  v/ Global Senior Customer Application Specialist Rikke Miklos, Source Technology
 • Mad skal smage godt - smagsudvikling af nye råvarer vha. fermentering
  v/ Principal Research Scientist, Vera Kuzina Poulsen, Chr. Hansen
 • Fremtidens emballage og pantsystemer
  v/ seniorprojektleder i Bæredygtighed og Digitalisering Rikke Hjorth Hansen, Teknologisk Institut & Founder and CEO Gitte Saaby Kjær, New Loop
 • Klimabelastning ved fødevarefremstilling - hvad betyder noget, og hvor ligger potentialet?
  v/ professor Thomas Fruergaard Astrup, Institut for Vand- og Miljøteknologi, DTU-Miljø
 • Fra den første til sidste del af den cirkulære økonomi
  v/ Director Thomas Bak Thellesen, Sustainability, Faerch A/S

Yderligere oplysninger

 • Teamleder Lars Kristensen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2670,
  mail: lrk@teknologisk.dk
 • Pressekontakt til konferencen: Chefkonsulent Niels Tradsfeldt, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2769, mail: ntt@teknologisk.dk

Se det fulde program og tilmeld dig her: