Forskning i klog godstransport

Betina  Bihlet

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 53.

Forskning i klog godstransport

Væksten i transporterhvervet har gennem mere end 20 år ligget over væksten i BNP. Øget transport understøtter økonomisk vækst og skaber værdi for samfundet men giver samtidig en række udfordringer for samfundet, virksomhederne og borgerne i form af miljøbelastninger, trafikpropper og ulykker. Et nyt Innovationskonsortium ledet af Teknologisk Institut arbejder på at løse problemerne.

TransportIntelligent transport

Konsortiet skal udvikle intelligente godstransportsystemer via IT-transportteknologiske demonstrationsprogrammer. Forskningen skal øge effektiviteten og sænke miljøbelastningen i godsfremførslen til gavn for branchen, samfundet og ikke mindst kunderne. Via innovativ sammenkobling og udveksling af data mellem lastbiler, vognmænd, kunder og offentlige vejsystemer søges større effektivitet og bedre udnyttelse i logistikken. Udfordringen er at foretage en innovativ sammenkobling ved at integrere mobile devices, offentlige antennenetværk, GPS sensorer, trafiksignaler og vogncomputere.

Målet med de IT-transportteknologiske demonstrationsprogrammer er, at de efterfølgende kan udbredes i den samlede transportsektor.                                  

Ud over Teknologisk Institut og DTU Transport deltager transportvirksomhederne Henrik Tofteng A/S, Tvis Vognmandsforretning A/S og Alex Andersen Ølund A/S. Endvidere deltager DI Transport, Comlog A/S, Københavns Kommune og Scania Danmark A/S.