Fra gastronomi til industri

Anders  Iversen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 57.

Kokke Foodture Lab

Fra gastronomi til industri

Mød to af de gastronomer Teknologisk Institut samarbejder med

Teknologisk Institut, AgroTech er specialiseret i at hjælpe fødevarevirksomheder med at udnytte de seneste gastronomiske tendenser til udviklingen af nye industrielle fødevarer. Teknologisk Institut har derfor gennem de seneste år etableret et samarbejde med en række af Danmarks top-gastronomer. 

Én af disse gastronomer er Gabriel Ahlgreen. Han er specialiceret indenfor det søde køkken, har eget chocolatier og konditori og har været en del af kokkelandsholdet siden 2011. ”Jeg har valgt et samarbejde med Teknologisk Institut, fordi jeg kan lide at udvikle nye produkter og koncepter. Det er sjovt at se, hvad der kommer ind af ideer og være med til at realisere dem.”

Også Rasmus Bundgaard, som til daglig er assisterende køkkenchef på Michelin-restauranten Gastromé i Aarhus, er tilknyttet Teknologisk Institut. Rasmus er specialiseret i det klassiske køkken og har en passion for den gode råvare. ”Jeg kom ind via Gastronomisk Undergrund og finder det spændende at samarbejde med andre passionerede produktudviklere om at højne kvaliteten af nye fødevarer,” fortæller Rasmus.  

I industrien skal maden ikke spises her og nu

I samarbejdet kombineres gastronomers kreativitet og skæve vinkler med den tekniske viden fra Teknologisk Institut. ”Det giver en ny vinkel for os kokke, at Teknologisk Institut kommer med faciliteter og teknisk viden. Vi er vant til, at maden skal spises her og nu, men det er ikke tilfældet for industrielle produkter. Der er det en fordel at have tekniske kompetencer om fx holdbarhed at trække på samt hele den strukturerede udviklingsproces. Det ville virksomhederne ikke få, hvis de på egen hånd indgik et samarbejde med den enkelte kok,” istemmer både Gabriel og Rasmus.

Nye citrusfrugter og street food

Hvilke nye hotte trends fra gastronomiens verden kan de to gastronomer så pege på?

”I det klassiske køkken har vi kun set starten på tendensen med, at forbrugerne vil vide, hvor fødevaren kommer fra. Derudover tror jeg meget på street food og de muligheder for nye kanaler, dette giver fødevarevirksomhederne,” fortæller Rasmus.

”I det søde køkken ser vi, at man bevæger sig over mod mere eksotiske citrusfrugter som fx yuzo i konditorverdenen. Det bliver spændende at se, om vi om få år kan købe industrielt fremstillede kager, is eller yoghurter med disse smagsvarianter,” afslutter Gabriel.