Fra opfindelse til biotek-virksomhed

Nikolaj Ilsted Bech

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 42.

Fra opfindelse til biotek-virksomhed

Teknologisk Institut har siden 1999 samarbejdet med Laboratorieleder Jesper Eugen-Olsen med kommercialisering af hans opfindelse. Det har ført til ViroGates A/S, som i dag har 5 ansatte og som i 2008 har lanceret til sit første produkt.

Samarbejdet med Teknologisk Institut startede i 1999, hvor Laboratorieleder Ph.d. Jesper Eugen-Olsen fra Hvidovre Hospital, kontaktede Teknologisk Institut for at få hjælp til at kommercialisere sin opfindelse. Første skridt var hjælp til finansiering af en patentansøgning.

Herefter blev der lagt en kommercialiseringsstrategi, som medførte kontakt til to erfarne forrentningsfolk, og i 2001 så ViroGates dagens lys. Selskabets første store udfordring var finansiering, men via Teknologisk Instituts indsats lykkedes det at finde den første private investor.  Det lykkedes også Teknologisk Institut at skaffe kontakt til Industrialiseringsfonden for Ulande (IFU), som har skudt mere end 2 millioner kr. i ViroGates' datterselskab.

Som for andre biotekvirksomheder er patenter afgørende for succes, og Teknologisk Institut bidrog fra starten selskabet med værdifuld sparring omkring patentstrategien så ViroGates blev klædt bedst muligt på, at optimere sin beskyttelsesstrategi.

Teknologisk Instituts har løbende hjulpet ViroGates med sparring omkring licenseringsstrategi, udarbejdelse af forhandlingsgrundlag, og konkret assistance i forbindelse med indgåelse af licensaftaler med forskellige parter.

Bemærk, at hvis du har en god idé, som du gerne vil have rådgivning til, så skal du sende den ind til os via vores hjemmeside opfind.nu - tryk blot på den grønne knap:

Send din idé ind til os her