Fra VVS til vindmøller

Jane  Hagelskjær

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 84.

En strategiproces har hjulpet Beck-Ballum et skridt på vejen mod et fornyet forretningsgrundlag og ind i branchen for vedvarende energi.

Fra VVS til vindmøller

Det spirende marked for vedvarende energi og et ønske om at færdigudvikle deres husstandsvindmølle er drivkraften bag Beck-Ballums fokusskifte fra traditionel VVS- og smedevirksomhed til moderne husstandsvindmøllefabrik. Virksomheden er nu kommet et afgørende skridt videre på vejen ind i branchen for vedvarende energi.

Beck-Ballum er en sønderjysk familie-drevet VVS- og smedevirksomhed. Virksomheden har et ønske om at færdigudvikle deres hustandsvindmølle, hvilket er bevæggrunden for virksomhedens beslutning om et fokusskifte i deres forretningsgrundlag.

”Vi har arbejdet med at udvikle en husstandsvindmølle de sidste fire år. Nu er vi så langt, at vi ønsker at få den færdigudviklet, produktionsmodnet, godkendt og bragt på markedet,” udtaler ejer Karl Erik Beck.

En strategiproces med fokus
Derfor gennemfører Beck-Ballum en fokuseret strategiproces, hvis hovedfokus er færdigudviklingen af Beck-Ballums husstandsvindmølle og det fornyede forretningsgrundlag, som i langt højere grad fokuserer på vedvarende energi. En grundig markedsanalyse og et intensivt strategiseminar, hvor medarbejdere, ledelse og eksterne eksperter formulerer virksomhedens fremtidige strategi, danner grundlag for prioritering af en lang række indsatsområder.

Nyt forretningsgrundlag gav udsigt til vækst
De valgte indsatsområder blev formuleret i en konkret handlingsplan. Næste skridt i processen er løbende implementering af den nye strategi:

”Vores mål er at udvide vores virksomhed med 10 ansatte og dermed skabe et fornyet forretningsgrundlag for vores virksomhed med fokus på vedvarende energi. Vi har brugt Center for Idé & Vækst som sparringspartner til det, vi ikke selv har tid til at fokusere på i dagligdagen. Den strukturerede proces har betydet, at vi har været i stand til at fastholde vores fokus, og vi har fået nogle helt konkrete mål, som vi nu skal føre ud i livet,” afslutter Søren Beck.

Læs historien i en printvenlig version her: