Gå ikke glip af de nyeste erfaringer med teknologier til let demente!

Kathrine Viskum Rasmussen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 73.

Afslutningskonference for Demens i Hjemmet

Gå ikke glip af de nyeste erfaringer med teknologier til let demente!

Det treårige projekt Demens i Hjemmet er nået sin afsluttende fase, og nu har du muligheden for at deltage i afslutningskonferencen den 4. april 2013. På konferencen kan du høre om og se de velfærdsteknologiske prototyper, der er blevet udviklet i løbet af projektet, samt den viden de involverede har gjort sig med let dementes hverdag og brugerdreven innovation.

Demens i Hjemmet er et EU-støttet projekt ledet af Teknologisk Institut, som siden 2010 har søgt at skabe vækst for velfærdsteknologiske virksomheder i Region Syddanmark. Teknologisk Institut har i samarbejde med private virksomheder og offentlige instanser udviklet nye velfærdsteknologiske prototyper til hjemmeboende personer med let demens. Og projektet har været en succes!

Kom og få de nyeste erfaringer!

Den 4. april 2013 afholdes afslutningskonferencen for Demens i Hjemmet, hvor alle projektets prototyper vil blive demonstreret. Her vil du have mulighed for at overvære lanceringen af projektpublikationer fra Socialstyrelsen, Teknologisk Institut og Designskolen Kolding, hvor du vil få indblik i projektets resultater, metoder samt opnåede erfaringer med brugerdreven innovation. I Demens i Hjemmet har der været et tæt samarbejde med slutbrugerne, og på konferencen vil du derfor ikke kun få del i de gjorte erfaringer, men også blive introduceret for velfærdsteknologiske løsninger, som er relevante, efterspurgte og testet af let demente selv! Læs mere og meld dig til afslutningskonferencen her.

Et stort skridt for virksomhederne bag teknologier til let demente

De private virksomheder udgør en stor del af Demens i Hjemmet, og kan tage brugbare erfaringer med videre. Udover endelige prototyper er virksomhederne kommet helt tæt på slutbrugerne og har fået en indsigt i, hvilke behov personer med let demens egentlig står med. Med Demens i Hjemmet har virksomhederne derfor kunne udvikle prototyper med stor relevans for personer med let demens: ”Det har været et fantastisk projekt, hvor vi har haft en unik mulighed for at få kontakt til både målgruppen, eksperterne og bostederne. Vi har fået testet vores prototyper, og jeg kan ikke se, hvordan vi ellers skulle kunne gøre det. Demens i Hjemmet har givet os en god base for at tage næste skridt og få videreudviklet vores prototype, og vi glæder os til at komme ud og forhåbentlig kunne hjælpe de her mennesker til en højere livskvalitet”, udtaler Lau Kofoed Kierstein, R&D Manager, PlayAlive.

Demens i Hjemmet – en stor succes

Et af målene med projektet var at udvikle 6 velfærdsteknologiske løsninger, men her ved projektets afslutning står de projektinvolverede med hele 10 færdige prototyper: ”Vi har haft et rigtig godt samarbejde imellem det private og offentlige - folk har virkelig ville det her, og har været rigtig produktive. Det er blandt andet blevet til en ny GPS trackingteknologi, træningsteknologier til træning af det fysiske og kognitive på samme tid og en let mobil. Derudover er der også blevet videreudviklet en brugerdreven innovationsmetode så virksomheder lettere kan håndtere det at skulle udvikle teknologier i forhold til den brugergruppe, der hedder let demente”, udtaler Dorte Malig Rasmussen, projektleder, Teknologisk Institut.

HUSK: Gå ikke glip af afslutningskonferencen! Det er nemt – læs mere og tilmeld dig her.

Læs mere om Demens i Hjemmet på projektets hjemmeside, www.demens-i-hjemmet.dk