Genanvendelse af beton - Udvikling af beton med genanvendte tilslag

Katja Udbye Christensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 89.

Billede af gennemskåret betonemne støbt med genanvendte tilslag

Genanvendelse af beton - Udvikling af beton med genanvendte tilslag

Erstatning af naturlige tilslag med genanvendte tilslag kan påvirke de friske- såvel som de mekaniske- og holdbarhedsmæssige egenskaber af beton. Derfor kan det være nødvendigt at udvikle nye betonrecepter eller optimere eksisterende, når der anvendes genanvendte tilslag.

Genanvendte betontilslag har både egenskaber fra de oprindelige tilslag og fra cementpastaen. Det skaber nogle nye udfordringer, når den anvendes i produktionen af ny beton. Samtidig er der en række krav til betonens egenskaber og sammensætning i de gældende betonnormer og -standarder som skal overholdes.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med

  • Udvikling og optimering af mix design, der opfylder kravene i gældende standarder, og som direkte kan overføres til produktion i fuldskala.
  • Udvikling og optimering af mix design med maksimalt indhold af nedknust beton i forhold til ønskede funktionsegenskaber af beton.
  • Test og dokumentation af genbrugsbetonens egenskaber i forhold til betonens anvendelse