Godt i gang med robotstøvsugere

Kurt  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 11.

Robotstøvsuger i CareLab - rigtig størrelse

Godt i gang med robotstøvsugere

I dag anvendes robotstøvsugeren i stigende grad i landets kommuner og de fleste steder med stor succes. Brugen af den lille robot har dog nogle steder også vist sig at være en udfordring. For at sikre en vellykket ibrugtagning af teknologien, tilbyder Teknologisk Institut nu test af konkrete robotstøvsugere og et 1-dags implementeringskursus i rengøringsteknologier.

Kommunerne arbejder i dag inden for stramme økonomiske rammer, hvilket også har medført en markant stigning i anvendelsen af robotstøvsugere. Ifølge KL’s undersøgelse af kommunernes effektiviseringsarbejde 2012 og 2013 anvender 66 procent af landets kommuner i dag robotstøvsugere i hjemmeplejen, imens 23 procent overvejer at tage teknologien i brug. Der findes dog også kommuner, fx Struer Kommune, som har valgt robotstøvsugere fra, da de ikke mener, at den har givet den ønskede effekt.

Årsagen til, at nogle kommuner har dårlig erfaring med brugen af robotstøvsugere kan være den ganske enkle, at de har valgt den forkerte, mener Jørgen Løkkegaard, faglig leder, Teknologisk Institut: ”Når man skal vælge en robotstøvsuger, handler det både om funktionalitet, behov og implementering. Man skal være sikker på, at man vælger det rette produkt til det behov, man har. Når man ser den store forskel, der er på den effekt, man får ud af den samme robotstøvsuger, kan det også skyldes, at der ikke har været det nødvendige fokus på implementering. Måske har man ikke fået ændret sine arbejdsgange eller fået bearbejdet de barrierer, der måtte være.”

Test af robotstøvsuger

Teknologisk Institut tilbyder en objektiv og faktuel test af robotstøvsugere. Testen tilbydes både private virksomheder, som har udviklet en støvuger eller er distributør af udenlandske støvsugere, og kommuner, som ønsker viden og klarhed om funktionaliteten af en specifik model. Testen vil give jer viden om robotstøvsugerens dækningsgrad, sugeevne, støjniveau samt anvendelse og vedligeholdelse i praksis. Hvis I derudover har andre funktioner, som I ønsker at få testet, er det muligt, at I får udvidet testen ud fra jeres behov.

Læs mere om Teknologisk Instituts robotstøvsugertest her

Certificeret Implementering i rengøringsteknologi

Derudover tilbyder Teknologisk Institut et 1-dags Certificeret Implementeringskursus (CIMPLE) i rengøringsteknologier. Med kurset vil du få kendskab til de dagsaktuelle produkter, som findes inden for bl.a. robotstøvsugere, gulvvaskere og vinduespudsere. Du vil få kompetencer til at udvælge den helt rigtige robotstøvsuger til jeres behov samt kunne tilrettelægge den implementeringsstøtte og opfølgning, som der er brug for, for at opnå optimal effekt.

Med valget af den rigtige robotstøvsuger, en nøje planlagt implementeringsproces samt opfølgning vil du og din forvaltning kunne spare mandtimer, borgeren vil kunne blive boende længere tid i eget hjem, og I vil spare besøgstid – alt imens at borgeren vil få gjort mere rent, føle en større frihed og dermed opnå en højere livskvalitet. De økonomiske gevinster ved en vellykket implementering er ikke svære at få øje på og beregne efterfølgende.