HACCP - Fødevaresikkerhed - HACCP-Erfagruppe for fiskebranchen

Lars Thomas Krusell

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 34 91.

Artiskokker

HACCP - Fødevaresikkerhed - HACCP-Erfagruppe for fiskebranchen

På opfordring fra kunder etablerede Teknologisk Institut i 2009 HACCP-erfagruppen for fiskebranchen. Gruppen består i dag af over 20 medlemsvirksomheder fra forskellige typer fiskeindustri og andre i værdikæden i fiskebranchen som arbejder aktivt med HACCP.

Hvad er formålet?
HACCP-erfagruppen henvender sig først og fremmest til de personer i virksomheden, som er ansvarlige for kvalitet og fødevaresikkerhed, herunder relevant lovgivning, egenkontrol og certificering.
Med HACCP-erfagruppen er der dannet et forum, hvor medlemmerne udveksler viden og erfaringer, der
skaber grobund for udvikling og forbedring af kvali-tetsarbejdet og fødevaresikkerheden i de enkelte virksomheder. Samtidig er det målet, at medlemmer-ne holdes opdateret med nye og fremtidige krav til kvalitetsstyring, produktion og lovgivning.

Hvad får man?
Der afholdes tre årlige heldagsmøder. Ved hvert møde er der engageret kompetente indlægsholdere, valgt ud fra relevante og aktuelle emner på baggrund af medlemmernes ønsker og behov.
Indlæggene kan typisk ligge inden for følgende områder:

  • HACCP og risikofaktoranalyser
  • Opbygning, drift, vedligehold og forbedring af ledelsessystemer for fødevaresikkerhed
  • Ny lovgivning og regelsæt på området
  • Ændringer i de gængse standarder (BRC, IFS, ISO/FSSC 22000, MSC m.fl.) f.eks. krav om at forebygge fødevaresvindel
  • Praktiske løsninger på alle typer udfordringer i fiskeindustrien indenfor fødevaresikkerhed

Gruppens medlemmer bidrager også selv med korte indlæg om emner eller oplevelser af fælles interesse.
Gruppen har adgang til et lukket kommunikationsforum, Netgroup. Det anvendes af medlemmerne til sikker dialog med f.eks. spørgsmål til gruppen og til nyttige oplysninger, alle kan have glæde af. Præsentationer, program og deltagerlister fra tidligere møder ligger også på Netgroup.

Hvem kan deltage?
Erfagruppen henvender sig til fiskevirksomheder, der arbejder aktivt med HACCP og HACCP-baserede ledelsessystemer for fødevaresikkerhed, og som er villige til at udveksle viden og erfaringer.

En virksomhed kan deltage med op til tre medarbejdere på hvert HACCP-erfagruppemøde.
Fiskevirksomheder, der er interesserede i at blive medlem af HACCP-erfagruppen, er velkomne til at deltage på et erfagruppemøde gratis og derefter tage stilling til eventuelt medlemskab.

Hvad koster det at deltage?
Kontingentet for 2018 er 5.900 kr. ekskl. moms pr. virksomhed. Kontingentet dækker udgifter til administration af HACCP-erfagruppen, herunder oprettelse og abonnement på gruppens elektroniske forum Netgroup for kontaktpersonen, udlæg til eksterne indlægsholdere og mødearrangementer med forplejning.

For 1.000 kr. pr. år kan hver medlemsvirksomhed få adgang til Netgroup for op til to medarbejdere ud over kontaktpersonen.

Indmelding
Indmelding kan ske ved henvendelse til Lars Krusell.

Yderligere oplysninger
Lars Krusell
tlf.: 72 20 34 91
lark@teknologisk.dk
Teknologisk Institut
Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus C