Hardware-startups får hjælp til at udvikle forretningen med TI Inkubator

Morten Dahl Mølgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 03.

TI Inkubator

Hardware-startups får hjælp til at udvikle forretningen med TI Inkubator

Det første hold hardware-startups har netop været igennem TI Inkubator. Teknologisk Institut har hjulpet seks startups videre med deres forretning i et forløb, der har strakt sig over seks måneder. Forløbet kører i to spor; ét der handler om markedsvalidering, altså om at fastslå, hvorvidt produktet løser et reelt behov hos målgruppen, og ét, der handler om de tekniske udfordringer ved at udvikle hardware.

Hvorfor hardware-startups?
Ifølge Morten Dahl Hansen, som er én af rådgiverne og ophavsmændene bag TI Inkubator, er det netop de tekniske udfordringer, der er årsagen til, at TI Inkubator fokuserer på hardware-startups.

– Vi har valgt at hjælpe hardware-startups, fordi det er dem, der har det sværest. Der er utroligt mange udfordringer forbundet med at udvikle et fysisk produkt. Det kan være alt lige fra, hvilken type plast man skal vælge, til hvordan man finder den rigtige trådløse forbindelse, forklarer Morten Dahl Hansen.

Adgang til de helt rette fagspecialister
Spørger man Morten om, hvad der adskiller TI Inkubator fra andre inkubatorforløb, så er svaret, at den har til huse på Teknologisk Institut. Her har startups nemlig adgang til over 40 forskellige fagcentre og 1.000 specialister inden for et væld af forskellige fagområder og teknologier. Det giver rig mulighed for, at startups kan få lige netop den tekniske hjælp og rådgivning, de har brug for til at komme videre med deres produkt.

– Et meget godt eksempel er Zostera, som er en startup, der arbejder med ålegræs som isoleringsmateriale til bæredygtigt byggeri. Jeg kender ikke mange andre virksomheder, hvor man kan vandre ind fra gaden og finde en rådgiver, der allerede har lavet et forsøg med netop ålegræs som isoleringsmateriale og endda kan fremvise en pose med en prototype på isoleringsmateriale af ålegræs. Sådan var det her, da Zostera mødtes med vores specialist i biomaterialer, Nikolaj From, fortæller Morten.

Markedsvalidering: Hvad siger brugerne?
Alle startupvirksomhederne i TI Inkubator har været igennem et markedsvalideringsforløb, hvor de blandt andet har interviewet interessenter rundt om deres produkt. På den måde finder de ud af, om deres produkt løser et reelt behov hos brugerne, og om der er tekniske eller andre udfordringer i brugssituationen, de ikke selv har kendskab til.

– De har alle sammen brug for at komme ud at tale med deres interessenter. Det er noget af det mest givende at få input direkte fra kilden – dem, der potentielt skal bruge og indkøbe produktet, forklarer Morten.

Hvornår starter næste TI Inkubator?
Er du – eller én, du kender – del af en hardware-startup, så er der hjælp at hente. Fremover er der nemlig løbende opstart af TI Inkubatorforløb, og der er stadig ledige pladser.

– I starten havde vi besluttet at starte nye hold op hvert halve år, men vi kan se på tilbagemeldingen fra de startups, vi har snakket med, at et halvt år er alt for lang tid at vente, når man er en startup. Derfor har vi nu valgt, at de kommende inkubatorforløb starter løbende, fortæller Morten.

Vil du vide mere om, hvordan man tilmelder sig, og om du kan deltage i TI Inkubator, så se med her:

Styrk din virksomhed