Her er de to danske virksomheder, som har vundet adgang til den europæiske robot-superliga

Kurt  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 11.

Her er de to danske virksomheder, som har vundet adgang til den europæiske robot-superliga


"Fri adgang til Europas bedste roboteksperter." Sådan lød startskuddet på det europæiske robotnetværk ROBOTT-NET, som ledes af Teknologisk Institut.

166 virksomheder fordelt over 12 europæiske lande indsendte i 2016 deres idéer og var i betragtning til at få højtspecialiseret konsulentbistand fra et bredt felt af de skarpeste europæiske roboteksperter til at føre deres idé ud i livet.

67 virksomheder blev udvalgt, og nu, to år inde i det danskledte projekt, er mere end 60 projekter gennemført, og 12 af Danmarks robotteknologiske idéer er blevet videreudviklet.

To af de danske projekter har for nylig kvalificeret sig til at tage skridtet videre sammen med seks andre projekter, der kan se frem til udviklingsstøtte for mere end €150.000 plus 3.500 konsulenttimer fra de fire partnere – danske Teknologisk Institut, tyske Fraunhofer IPA, spanske Tecnalia og det engelske Manufacturing Technology Centre (MTC). Projekternes løsninger bliver parret med en virkelig case, og teknologien bliver implementeret i en pilot.

Linak er én af de to danske virksomheder, der sammen med Pehama, Danfoss og Kampstrup er blevet udvalgt til at lave et pilotprojekt. Med assistance fra Teknologisk Institut og Tecnalia vil virksomhederne udvikle en robotcelle, der nemt og hurtigt kan sammensættes til montage af forskellige produkter.

Cellen er baseret på standardkomponenter samt få softwareelementer, som gør integration og indkøring overkommelig for medarbejdere i den enkelte produktion.

Den verdensførende radarproducent Weibel er ligeledes blevet udvalgt til at lave et pilotprojekt. Sammen med Technicon, MTC og Teknologisk Institut skal Weibel designe, bygge og teste et fleksibelt robotsystem, der kan indføde et sortiment af de mest gængse THT-komponenter (through-hole technology), gribe dem med nøjagtighed og indsætte dem korrekt i printplader.

Du kan læse mere om henholdsvis Linaks og Weibels voucherprojekter her og her.

Fik du ikke stillet din nysgerrighed om ROBOTT-NET? Så kan du besøge projektets hjemmeside, Twitter eller LinkedIn og lære mere.