
Hovedpointerne fra sensorik ERFA-gruppe og online Nordic Sensory Workshop 2021
Sensorik ERFA-gruppe
Brugen af referenceprøver til sensoriske forsøg blev diskuteret. Hovedpointerne var, at der skal være særligt fokus på kravene til de referenceprøver, som benyttes - både ude i industrien og til forskning. Det skal registreres, hvordan panelet definerer referenceprøvens parametre og det skal kontinuerligt tjekkes, om panelet fortsat er enig i definitionerne. Før brug skal det vurderes, om referenceprøven er reproducerbar. Hvis referenceprøver udskiftes over tid, skal de enkelte referencer desuden testes op imod hinanden.
Nordic Sensory Workshop
Der var særligt fokus på ”What is the Added Value of Sensory and Consumer Science?” Der er i øjeblikket stort fokus på alternative proteinkilder. Hvordan kan alternative proteinkilders sensoriske smagsprofiler anvendes til at designe forskellige typer produkter med det formål at maskere alternative proteinkilder bedst muligt? Det blev også diskuteret, hvordan man bedst kan undersøge og sammenligne bitter intensitet på tværs af forskellige hydrolysater over tid. Denne viden vil bl.a. indgå i det store indsatsområde på Teknologiske Institut ”Nye bæredygtige fødevarer”.