Hovedpointerne fra sensorik ERFA-gruppe og online Nordic Sensory Workshop 2021

Marlene Schou Grønbeck

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 02.

Sensorisk laboratorium

Hovedpointerne fra sensorik ERFA-gruppe og online Nordic Sensory Workshop 2021

Sensorik ERFA-gruppe

Brugen af referenceprøver til sensoriske forsøg blev diskuteret. Hovedpointerne var, at der skal være særligt fokus på kravene til de referenceprøver, som benyttes - både ude i industrien og til forskning. Det skal registreres, hvordan panelet definerer referenceprøvens parametre og det skal kontinuerligt tjekkes, om panelet fortsat er enig i definitionerne. Før brug skal det vurderes, om referenceprøven er reproducerbar. Hvis referenceprøver udskiftes over tid, skal de enkelte referencer desuden testes op imod hinanden.

Nordic Sensory Workshop

Der var særligt fokus på ”What is the Added Value of Sensory and Consumer Science?” Der er i øjeblikket stort fokus på alternative proteinkilder. Hvordan kan alternative proteinkilders sensoriske smagsprofiler anvendes til at designe forskellige typer produkter med det formål at maskere alternative proteinkilder bedst muligt? Det blev også diskuteret, hvordan man bedst kan undersøge og sammenligne bitter intensitet på tværs af forskellige hydrolysater over tid. Denne viden vil bl.a. indgå i det store indsatsområde på Teknologiske Institut ”Nye bæredygtige fødevarer”.