Hvor langt er robotteknologien nået?

Lars  Dalgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 83.

Hvor langt er robotteknologien nået?

Flere går og glæder sig til at kunne uddelegere hverdagens mere trivielle gøremål til automatiserede hjælpere i form af robotter. Men hvor langt er robotteknologien egentlig nået? Hondas robot ASIMO er på mange måder et godt svar.

ASIMO var fornylig en tur i København for første gang, og TV 2's Poul Erik Skammelsen udnyttede anledningen til at tage ind og hilse på den japanske skabning.

- På sigt vil den her teknologi åbne nogle ret store muligheder, siger servicerobotteamleder Lars Dalgaard fra Teknologisk Institut i ovenstående indslag.

- Målet er at skabe mere velfærd for borgere gennem teknologiudvikling. Teknologi som kan gøre livet lettere, aflaste noget plejepersonale og i nogen grad gøre folk selvhjulpne, forklarer han.

Velfærdsrobotteknologien er - som man kan se med ASIMO - godt på vej, men mangler også en del videreudvikling, før ASIMO bliver allemandseje.

- At skabe en fysisk interaktion mellem menneske og maskine er rigtig svært, for robotten skal jo næsten kunne aflæse din intention, forklarer Lars Dalgaard.

Robotlandvindinger bruges allerede
Selvom ASIMO ikke endnu er helt færdigudviklet, giver de robotteknologiske landvindinger fra udviklingen af denne og tusindvis af andre robotter allerede gevinst i dag.

- Der findes massevis af modnede robotløsninger i sundhedssektoren - men især også i industrien - som allerede i dag giver uvurderlig værdi til mennesker og samfundet generelt. De løsninger er et resultat af flere års overbygning på eksisterende teknologier, som hver dag bliver mere og mere avanceret, understreger Lars Dalgaard.

I ovenstående video kan du se Poul Erik Skammelsens møde med ASIMO samt høre robotekspert Lars Dalgaard sætte ord på, hvor langt vi i dag er nået med robotteknologi.