HybridGriber - Innovation

Søren Peter Johansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 59.

HybridGriber monteret på en robotarm.

HybridGriber - Innovation

I 2009 gik Teknologisk Institut sammen med Schunk, Bayer Material Science, KeySolution, Eltronic og Syddansk Universitet ind i HybridGriber-projektet for at skabe fremtidens fleksible robothånd. Projektet blev afsluttet i januar 2013 med et spændende resultat til følge.

Teknologisk Instituts rolle i projektet har været design, udvikling og fremstilling  af de unikke fingre. De er pneumatiske, hvilket også har indvirkning på prisen. For med luft bruger man mindre kraft, og kræver opgaven under 10 bars tryk, kan man anvende standardkomponenter på markedet til at drive HybridGriberen. Til mere svære opgaver kan fingrene også gøres hydrauliske.

Det banabrydende fingerdesign er i det hele taget en stor del af hemmeligheden bag HybridGriberen. Fingrene er lette at justere, kan tilpasses i form og størrelse efter opgavers behov, tåler vand og kan desuden klare kraftige kollisioner uden at gå i stykker - ja, de kræver sågar ikke engang rekalibrering. Ydermere sikrer fingrene HybridGriberens unikke, faste greb. Det skyldes, at fingrene - på samme måde som vores menneskelige fingre - tager form efter objektet, mens traditionelle gribere former objektet.

Forskellige fingre til HybridGriber.