IKT-området for transport- og logistiksektoren - Ekstra fokus og indsats

Finn  Zoëga

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 70.

IKT-området for transport- og logistiksektoren - Ekstra fokus og indsats

I dansk erhvervsliv bruger de fleste virksomheder IKT i deres daglige drift - det gælder også for transport og logistiksektoren. Resultater fra analyse i samarbejde med DI Transport og deltagerne i I-GTS.

 

DI-undersøgelse - Søjlediagram

Således benytter 30 % af transportvirksomhederne mere end ét IKT-system til økonomistyring, planlægning og afvikling af transportopgaverne. For små virksomheder er tallet 17 %, mens det for store er helt oppe på 72 %.

På de enkelte områder er billedet:

Økonomistyring
Der benyttes forskellige ERP-løsninger til økonomistyring for virksomheder. Det vigtige her er at finde den løsning, som passer til virksomheden - der er forskellige løsninger, som dækker fra helt små virksomheder op til de store.

Lagerstyring og e-handel
Generelt benytter virksomhederne ikke lagerstyringssystemer baseret på IKT og dette gælder overraskende nok også de virksomheder, der driver lagerhotel og terminaldrift.

Eksempler på virksomheder, der benytter it-løsninger til denne form for styring kan ses på IBIZ-centerets hjemmeside, under "løsninger".

Planlægning og disponering
Generelt kan IKT-systemerne ikke håndtere planlægning og disponering af transporten, ligesom der ikke benyttes anden software til dette.

Kommunikation og ruteplanlægning - GPS-systemer
Generelt er IKT-systemerne ikke tilpasset håndtering af trådløs kommunikation mellem kontor og bil. De fleste virksomheders biler er forsynet med GPS-navigation, men positionerne benyttes ikke til automatisk ruteplanlægning.

.