Indeklima - CO2

Nadja Lynge Lyng

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 19.

CO2 - Indeklima

Indeklima - CO2

CO2 – kuldioxid – findes naturligt i jordens atmosfære og i menneskers udånding. CO2 er som regel ikke et problem i de koncentrationer, som typisk opstår inden døre, men man måler CO2 , fordi det er en god indikator for, om ventilationen er tilstrækkelig i forhold til antallet af personer i lokalet.

Udendørs er koncentrationen af CO2 ca. 400 ppm. Indendørs har Arbejdstilsynet sat en grænseværdi for CO2-indhold i luften på 0,1%, hvilket i denne sammenhæng svarer til ca. 1000 ppm. Overskrides denne grænse i længere tid må man kigge på, hvordan luftkvaliteten kan forbedres.

Man kan forbedre luftkvaliteten ved hyppig udluftning. Ved aktivt at åbne vinduer og lufte ud kan luften i lokalet blive bedre. Særligt om vinteren skal man dog være opmærksom på, at der let opstår kulde- og trækgener, når man åbner vinduet. Ofte er effekten af udluftning dog kortvarig og den bedste løsning er at sikre en løbende udskiftning af luften i lokalet.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?

  • Gennemgang af bygningen
  • Kortlægning og vurdering af CO2-koncentrationer
  • Rådgivning i forhold til arbejdsmiljølovgivning og anbefalinger
  • Rådgivning om afhjælpning af forhøjede koncentrationer af CO2