
Ingredienser - fødevarer
I en række sidestrømme fra fødevareproduktion findes højværdikomponenter, som med fordel kan udvindes og anvendes som fødevareingredienser. Det kan være farvestoffer, funktionelle proteiner, lipider, antioxidanter, stoffer med antimikrobielle egenskaber eller. Teknologisk Institut kan hjælpe med ekstraktion, formulering og tørring samt applikationstest i færdige fødevarer.
Det kan ofte være nødvendigt at stabilisere denne type højværdikomponenter. Stabiliseres de ikke kan de blive nedbrudt enten under opbevaring (f.eks. vitaminer) eller i kroppen inden de optages (f.eks. probiotika). Teknologisk Institut arbejder med stabilisering af foder- og fødevareingredienser gennem mikroindkapsling. Denne teknologi kan desuden smagsmaskere ingredienser, som har ønskede funktionelle egenskaber, men som afgiver uønsket afsmag til produktet.
Teknologier
- Ekstraktion
- Fluid-bed indkapsling og agglomerering
- Spraytørring og spraykøling
- Frysetørring
- Pilot plant til test af kødprodukter
Cases