Innovationsnetværket for Produktion

Knud Erik Hilding-Hamann

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 21.

Innovationsnetværket for Produktion - Inno-Pro

Innovationsnetværket for Produktion

Innovationsnetværket stoppede pr. 31/12-2018. Aktiviteterne fortsætter i Innovationsnetværket Inno-Sec. Læs mere om Inno-Sec her.

Hvad er projektets formål og fokus?
Formålet med Innovationsnetværket for Produktion (Inno-Pro) er at bygge bro mellem produktionsvirksomheder med højværdiproduktion og videninstitutioner med henblik på at forbedre Danmarks konkurrenceevne.

Inno-Pro har kompetencer og internationale netværk inden for en række fagområder med særlig relevans for produktionsvirksomheder:

  • Sikkerhed og risikostyring
  • Kvalitetsstyring
  • Human Factor
  • Teknologi og processer
  • Forretningsmodeller

Kompetencerne er funderet i danske styrkepositioner med ekstraordinært høje kvalitets- og managementkrav, fx rum-, forsvars- og jernbaneteknologi.

Innovationsnetværket for Produktion er kendetegnet ved, at aktiviteterne tager udgangspunkt i konkrete forretningsmuligheder kombineret med en holistisk, tværfaglig tilgang til innovation.

Hvad får I ud af det som virksomhed?
Som virksomhed får I ny viden og værktøjer til at drive konkurrencen i retning af høj-kvalitetsproduktion gennem deltagelse i konkrete innovationsaktiviteter.

Hvilke aktiviteter tilbyder projektet?
Inno-Pro finansierer og udvikler et antal konkrete projekter i årrækken 2014-2018. Eksempler på temaer for disse projekter omfatter ”mass customization”, ”nulfejlsproduktion” og ”Upgradia”.

Teknologisk Institut var ansvarlig for projektet Upgradia. Her var formålet at udskifte den gamle forretningsmodel - hvor virksomheder planlægger deres produktsortiment med forældelse og udskiftning af produkter - med en ny forretningsmodel, hvor virksomheder planlægger deres produktsortiment efter løbende opgradering af deres produkter. På den måde kan virksomheder tjene penge, mens et produkt er i brug, miljøet spares for en masse affald, og brugerne har hele tiden den nyeste teknologi til en brøkdel af, hvad prisen tidligere var. Upgradia-projektet fokuserede på udvikling af upgradia-baserede forretningsmodeller for virksomheder, og senere på udvikling af en større værktøjskasse til brug i virksomheder.

Hvad er Teknologisk Instituts rolle i projektet?
Teknologisk Institut bidrog i innovationsnetværkets styregruppe som skabere af projektideer og som hovedansvarlige på Upgradia-projektet.

Yderligere information