Innovationstjek fører til revolutionerende produkt

Knud Erik Hilding-Hamann

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 21.

Innovationstjek fører til revolutionerende produkt

Et innovationstjek hos virksomheden Agowa satte gang i en afgørende innovationsproces. Virksomheden har skabt et nyt og innovativt forretningskoncept, som netop nu introduceres på det globale marked.

Agowa, en nystartet århusiansk virksomhed har et mål: De vil udvikle en miljøvenlig og sikker lampeolie, som kan erstatte de eksisterende sundhedsskadelige lampeolier. Tidligt i forløbet får Agowa besøg af en innovationsagent fra Teknologisk Institut.

Innovationstjek som kick-off til innovationsproces
Innovationsagenten hjælper Agowa med at kickstarte et innovationsforløb og afdække støttemuligheder. Gennem ny viden og rådgivning udvikler Agowa en vegetabilsk-baseret lampeolie, der både løser de sundhedsskadelige problematikker og samtidig giver et miljøvenligt alternativ til de konventionelle produkter.

»Innovationsagenterne og det videre samarbejde med Teknologisk Institut gav meget mere end ny viden og rådgivning. Vi fik en partner, som støttede vores projekt og som troede på vores idéer,« forklarer direktør Kristian Møller.

Agowas direktør Kristian Møller med lampeolie

Agowas lampeolie er en innovativ vegetabilsk-baseret olie. Produktet kan årligt forhindre adskillige dødsfald, når lampeolie fejlagtig indtages.

Agowa udvikler ikke kun et nyt og revolutionerende produkt – som nu er patentbeskyttet – de får også adgang til en global producent. Salget boomer og allerede i foråret 2010 når Blindkilde break-even på deres millioninvestering. Med aftaler for mere end 50 millioner kroner i ordrebogen for 2010 har Agowa høje forventninger til fremtiden.

»Vi har meget store forhåbninger til produktet, da det er så åbenlys en gevinst for alle parter i form af både sikkerhed og miljøhensyn,« slutter Kristian Møller.

Læs mere om Agowa på virksomhedens hjemmeside.