Internationalt samarbejde om tekstil

Anette  Werner

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 07.

Internationalt samarbejde om tekstil

Center for Tekstil samarbejder med en lang række tekstilforskningsinstitutioner rundt omkring i Europa. Da der ikke eksisterer decideret forskning på området i Danmark kan ny viden kun hentes udefra. Blandt samarbejdspartnerne er nogle af Europas førende tekstilforskningsinstitutioner; Universiteit Gent (Belgien), RWTH Aachen – Institut für Textiltechnik (Tyskland), Tampere University of Technology (Finland), Sächsisches Textilforschungsinstitut e.V. (Tyskland), m.fl.

Dette samarbejder spænder over alle facetter indenfor tekstilforskningen, fra tekstilarmering i betonfacader til inkorporering af nanoteknologi. Typisk sker dette samarbejde i form af et projekt, hvori Center for Tekstil indgår som partner.

Et eksempel på et sådant internationalt projektsamarbejde er et igangværende projekt mellem Center for Tekstil, Engtex AB og Skanska Stormsystemer, hvor tekstilers evne som armeringsmateriale i facadeelementer testes. Indenfor Europakommissionens 7. rammeprogram deltager Center for Tekstil i koordinationsaktionen 2BFUNTEX, der har som mål at indsamle al tilgængelig viden omkring området ”smart textiles”.

Desuden deltager Center for Tekstils konsulenter i en lang række internationale konference på tekstilområdet, heriblandt Techtextil (Frankfurt, Tyskland), International Textile Market Association - ITMA (Barcelona, Spanien) Aachen-Dresden International Textile Conference (Aachen, Tyskland (ulige år), Dresden, Tyskland (lige år)) m.fl.

Et ganske særligt internationalt samarbejde er Center for Tekstils OEKO-TEX® -virksomhed. Her er Center for Tekstil et af de i alt 15 tekstilinstitutter, under den International OEKO-TEX® association, der varetager OEKO-TEX®-certificeringen.