Standardiseret test og vejledning vedrørende kontormaskiner - Placering

Thomas  Witterseh

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 11.

Standardiseret test og vejledning vedrørende kontormaskiner - Placering

Placering
Resultaterne af de test, som Teknologisk Institut udfører, anvendes til at vurdere, hvor og hvordan maskinen bør placeres i kontormiljøet i overensstemmelse med Arbejdstilsynets bestemmelser.

Da testen giver oplysninger om, hvor meget forurening og varme, der udsendes, kan resultatet danne grundlag for beregning af den nødvendige rumventilation til fjernelse af varmen og forureningerne. Resultatet kan ligeledes bruges til dimensionering af punktudsug, som kan fjerne forureningen direkte ved maskinens udblæsninger.

Vejledning vedrørende arbejdsmiljø
Instituttet udarbejder på baggrund af testresultaterne en standardiseret vejledning vedrørende arbejdsmiljø, der beskriver, hvorledes maskinen anbefales placeret i kontormiljøet, så gener undgås ved brug.

Vejledningen er beregnet til både indkøbere og brugere, og den omfatter en samlet vurdering af kontormaskinen ud fra et arbejdsmiljøsynspunkt samt specifikke oplysninger om

  • forureningsudslip
  • ozonfiltre
  • energiforbrug
  • støj
  • ventilationsbehov