Landsbrugsstuderende fik innovativt indspark

Henning Sejer Jakobsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 33.

landbrug

Landsbrugsstuderende fik innovativt indspark

Hvordan skal fremtidens landbrug se ud? Bliver traditionelle svineproducenter suppleret med proteinskabende insektfarme, tangfarme og industrialiserede biavlere? Eller vil danskerne aldrig blive trætte af en god gammeldags svinefrikadelle, hvor valget blot er konventionelt eller økologisk?

I november måned blev vores seniorspecialist Henning Sejer headhuntet til at holde et inspirationsoplæg for 100 engagerede landbrugsstuderende i forbindelse med en intern konkurrence med fokus på forretningsetablering arrangeret af Økologisk Landsforening. Oplægget var tiltænkt som et inspirationsoplæg, der ikke nødvendigvis skulle give de studerende konkrete svar, men som i stedet skulle inspirere dem til at tænke mere disruptive i fødevarebranchen.

”I det sekund Henning trådte ind på scenen vendte stemning 180 grader. Henning greb vores energi, han talte direkte til os, alt imens han udfordrede hele vores mindset omkring landbrug og forretningsudvikling”, fortæller Katrine Christensen, som studerer på landbrugsskolen. 

Henning præsenterede eleverne for konkrete metoder og værktøjer til at igangsætte den gode idégenerering. Derudover fik Henning inspireret de unge landbrugsstuderende til at tænke i alternative tankegange, da han introducerede både insekter, tang og biavl som mulige fremtidsfødevare, der kan disrupte det eksisterende landsbrugsmarked.

Jens Peter fra Økologisk landsforening fortæller, at ”Henning var meget inspirerende. Han kom med mange gode eksempler fra andre cases og gav eleverne helt konkrete metoder til at ideudvikle”.

Inspirationsoplægget fik sået et frø i flere af deltagerne, der senere hev fat i Henning for at få en snak om inddragelse af alternative fødevare, andre dyrkningsformer og behandlingsformer osv. i deres forretningsudvikling.

”Han inspirerede mig til at tænke anderledes på forretningsudvikling. Det handler ikke nødvendigvis om at opfinde den dybe tallerken men i stedet at ændre mindset og overhale konkurrenterne indenom. Vi skal tænke landbrug på en helt ny måde”, uddyber Katrine Christensen.

De landbrugsstuderende skal efter inspirationsdagene udforme specifikke forretningsplaner, der vil blive bedømt på skolerne samt af et dommerpanel af eksperter. Ud over inspirationsoplægget vil centerchef for innovationscentret på Teknologisk Institut, Knud Erik Hilding-Hamann, også være at finde i dommerpanelet, der skal være med til at vurdere de studerendes forretningsplaner. De bedste ideer bliver præsenteret og belønnet på Økologisk Landsforenings generalforsamling primo 2018.