Målet er suveræn kvalitet

Tanya  Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 55.

Målet er suveræn kvalitet

Kopenhagen Fur bruger Six Sigma til styrke den danske eksport af minkskind.

- Vi vil distancere os fra vores konkurrenter i Kina og USA ved hjælp af en suveræn kvalitet, siger produktionschef Jesper Lauge Christensen fra den danske pelsauktion Kopenhagen Fur, der for at gøre kvaliteten endnu bedre har taget Six Sigma i brug med hjælp fra Teknologisk Institut.

Danske minkavlere leverer fine skind. Men da skindene handles i store partier, er ensartetheden i det enkelte parti også en meget vigtig del af kvaliteten. Den sortering står Kopenhagen Fur for, og det er her, Six Sigma skal gøre virksomheden endnu stærkere.

Den indledende opmåling af det enkelte skinds størrelse sker automatisk med et visionsystem. Derefter følger en farvesortering, som også sker automatisk. Tredje trin er en manuel sortering i forskellige kvaliteter efter pelsens uldtykkelse, overflade, hårlængde og fejl i skindet. Og endelig sorteres skindene i hver kvalitet efter såkaldt renhed, som er den mere eller mindre blå- eller rødlige nuance af farven.

Kopenhagen Fur er nu i gang med at måle på virksomhedens processer ved hjælp af data fra de løbende kalibreringer af sorterernes arbejde og stikprøver.

- Målet med Six Sigma er at opnå en bedre produktkvalitet ved at måle på kvaliteten og benchmarke med tidligere resultater. Desuden giver Six Sigma os en effektiv projektmodel, som er god til at afgrænse projekterne og sikre kundefokus, siger Jesper Lauge Christensen, som er glad for samarbejdet med Teknologisk Institut.

- 12 produktionsledere er blevet uddannet i Six Sigma på et super kursus, som har givet os en rigtig stor værktøjskasse, siger han.

Desuden har Teknologisk Instituts konsulenter rådgivet og udvælgelse af processer og coachet i forbindelse med gennemførelse af forbedringsprojekterne.

Six Sigma
Six Sigma fokuserer på systematiske og løbende forbedringer ved at forstå kundernes behov, analysere forretningsprocesserne og etablere målemetoder som grundlag for forbedring.

Navnet Six Sigma udspringer af statistik. Sigma er et mål for, hvor god en proces er til at frembringe ensartede og fejlfri produkter.