Matchmaker inden for strategisk forskning

Knud Erik Hilding-Hamann

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 21.

Matchmaker inden for strategisk forskning

Den fremtidige samfundsudvikling i Danmark er afhængig af, at der udvikles et tættere samarbejde mellem forskningen og erhvervslivet – men parterne har ofte svært ved at finde hinanden. Teknologisk Institut er af Forsknings- og Innovationsstyrelsen blevet udpeget til at identificere og etablere partnerskaber mellem forskere og virksomheder.

Matchmaker

Erhvervslivet har brug for den nye viden og teknologi, som forskerne leverer. Omvendt har forskerne brug for erhvervslivet til at virkeliggøre idéerne og resultaterne af forskningsprojekterne. Opgaven for Teknologisk Institut som matchmaker er at sørge for, at de nyeste landvindinger inden for forskning bliver omsat til innovation i de virksomheder, der har behov for den pågældende viden og teknologi.

I 2008 har Teknologisk Institut gennemført en række initiativer for at sikre, at forskningsinstitutioner og virksomheder matches til gavn for den fremtidige samfundsudvikling. Instituttet har blandt andet markedsført ’matchmaker assistancen’ gennem vækstgruppearrangementer, seminarer, en-til-en møder samt søgning og identifikation af partnere samt coaching af de første netværksmøder.

Eksempelvis er der etableret et netværk til ’Forbedring af svejsbarheden for plasticmaterialer’ med Coloplast A/S som initiativtager og med Novo Nordisk A/S, Kemisk Institut på Københavns Universitet, FORCE Technology, Institut for Produktion ved Aalborg Universitet samt Teknologisk Institut som partnere.