Materialesubstitution af metaller

Søren Jepsen Mark

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 94.

Materialesubstitution

Materialesubstitution af metaller

Udnytter vi vores materialers fulde potentiale?

Det bør enhver producerende virksomhed spørge sig selv om. Hvis de anvendte materialeløsninger ikke er optimale, vil der være en stor risiko for at tabe markedsandele, når konkurrenten lancerer et mere optimeret produkt.

Fastlæggelse af et produkts påkrævede materialeegenskaber og overfladebehandling kan være meget kompliceret. Der findes i dag et væld af forskellige materialer og overflader, der alle har deres styrker og svagheder. Og der kommer hele tiden nye til. Der er mange parametre, der skal tages hensyn til, når der vælges materiale og overfladebehandling, fx råvarepris, tilgængelighed, mekaniske og fysiske egenskaber, korrosionsbestandighed, fremstillingsmetode og genanvendelsesperspektiver.
Se vores forskellige ydelser

Desværre foregår valget tit mere eller mindre tilfældigt, fordi man måske traditionelt har anvendt netop et bestemt materiale og ikke er klar over nye muligheder på markedet. Dette medfører at produkterne bliver for dyre og / eller kvaliteten for dårlig.

Teknologisk Institut er eksperter i valg af materiale og overfladebehandling til den rette applikation og kan trække på specialistkompetencer inden for alt fra metaller til polymermaterialer.
Vores model for at hjælpe jer kan enten være gennem målrettet rådgivning til afklaring af enkle problematikker eller strække sig over en række mere grundige faser, hvor hver fase afsluttes med en fremlægning og vurdering af den kommende fase.
 
Fasedelt proces for optimering af materialer:

1. Indledende afklaring af gevinst og rammer for materialesubstitution

 • Præcisering af scope og omfang af opgave
 • Opsætning af kvantitative mål (fx fejlreduktion, besparelser, mindre miljøbelastning)
 • Undersøgelse og evaluering af eksisterende materiale og drift (fx mekanisk styrke, slid og korrosionsbestandighed)
 • Undersøgelse af driftsmiljø (fx pH, kemikalier og rengøringsmidler)
 • Udarbejdelse af kravspecifikation til materiale (herunder også krav om tilgængelighed og produktionsmodenhed)

2. Løsningsafklaring

 • Der opstilles 1-5 alternativer for materialevalg og overfladebehandling, der potentielt indfrier kravspecifikationen og opfylder de opsatte gevinster.
 • Hvert alternativ undersøges i dybden gennem analyser af tilgængelig litteratur, interview med leverandører/andre kunder og evt. test af dummy emner. Rapport om hver alternativ vurderet på fælles udarbejdede kriterier i kravspecifikation.
 • Valg af legering og evt. overfladebehandling.

3. Etablering af løsning

 • Fremstilling og test af prototype (varetages typisk af virksomhed)
 • Validering af prototype i henhold til kravspecifikation.
 • Etablering af system til kvalitetskontrol i indkøringsfase og driftsfase.