Medlemsinformation 2019 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 3/2019

Betina  Bihlet

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 53.

Foto af plastikflasker

Medlemsinformation 2019 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 3/2019

LEDER: At plast er i fokus i denne tid, skal man ikke være ekspert for at kunne fornemme. EU vedtog den 21. maj nye regler for engangsplast, der skal nedbringe mængden af plastaffald i havet, og det netop afsluttede folkemøde på Bornholm havde også massivt fokus på plast. Teknologisk Institut har netop udgivet en analyse af den cirkulære plastøkonomi, der også belyser den nye lovgivning inden for plast.

Læs hele lederen her:  Nu kommer fremtidens regler for plast

 

Læs flere udvalgte artikler fra Medlemsinformation herunder, eller læs hele magasinet i PDF-readeren i bunden af siden.

 

Bionedbrydelig emballageBåde forbrugere og industrielle emballagefagfolk kæmper med påstande om "bionedbrydelighed" og "komposterbar", når de kaster sig over bæredygtige emballageløsninger. Men er bionedbrydelig plastemballage en reel fordel? 

Læs artiklen her: Bionedbrydelig plastemballage - forventninger og realiteter

 

Sv. Michelsen chokolade

Teknologisk Institut har udført beregninger og anbefalinger for emballager for en stor del af Sv. Michelsens produktsortiment. Nu lancerer virksomheden nye emballager i genanvendt plast. 

Læs artiklen her: Chokoladeproducent benytter genanvendt plast i emballager

 

Logistik_small

Returlogistik (Reverse Logistics) opfattes ofte som alene omfattende processen med at tilbagetage produkter og/eller emballager med det formål at reducere deponering eller forbrænding. Men i dag er returlogistik mere end dette.

Læs artiklen her: Grøn Logistik – Returlogistik 

 

Lager og logistik

Et velkørende logistiksystem i en virksomhed kræver at alle fra ledelse til supply chain kender til processerne. Men udefrakommende faktorer, som nye markedstendenser og ændret kundeadfærd er mindst lige så vigtige at forholde sig til, hvis din virksomheds logistik skal køre på skinner.

Læs artiklen her: Tre markedstendenser der ændrer vores logistiksystemer