Medlemsinformation 2019 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 6/2019

Betina  Bihlet

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 53.

Billedet viser seks forskellige indsamlingscontainere til affald til genbrug, containerne er i farverne grøn, blå, gul, brun, mellemblå og rød

Medlemsinformation 2019 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 6/2019

Leder: I takt med at flere virksomheder har fået et større fokus på bæredygtighed er deres brug af plastemballage i stigende grad til vurdering og overvejelse. Mange virksomheder arbejder på muligheder for at genanvende plast eller på at bruge alternative materialer til plast i udviklingen af nye emballager.

Læs hele lederen her:  Hvordan sorterer vi, når nye emballagematerialer kommer til?


Læs flere udvalgte artikler fra Medlemsinformation herunder, eller læs hele magasinet i PDF-readeren i bunden af siden.

Billedet viler et moconapparat, som er udstyr til måling af materialers evne til at transportere ilt og vanddampOpretholdelse af optimal gassammensætning og relativ fugtighed i emballagen er vigtig i forhold til holdbarheden af en lang række fødevarer, og her spiller materialernes evne til at transportere gas og vanddamp mellem omgivelserne og emballagens headspace en vigtig rolle. Derfor har Plast og Emballage udskiftet det gamle Ametek-Mocon-udstyr med nyt som mere effektivt kan teste ilt- og vanddamptransmissionsrater.

Læs hele artiklen her: Nyt udstyr til bestemmelse af materialers evne til at transportere ilt og vanddamp

 

 

Billedet viser støbte papirbakker der er ved at tørre på MinipapirfabrikkenFødevarer har løbende behov for innovation inden for materialer, der forsøger at imødekomme samfundsmæssige udfordringer med forbedre fødevaresikkerhed og -kvalitet, reduktion af madspild, bæredygtighed og genanvendelighed. Det gøres ved aktive emballager som også overholder kravene i den cirkulære økonomi og EUs plaststrategi.

Læs hele artiklen her: Implementering af genanvendelig og bionedbrydelig anti-mikrobiel emballage
 

billedet viser en 3D-sprøjtestøbt hane til vandbeholder_SolarSackI løbet af 2019 har 6 danske virksomheder deltaget i projekter sammen med Teknologisk Institut for at demonstrere, hvordan en ny teknologi giver genvej mod at få et nyt plastprodukt på markedet. Med introduktionen af et nyt redskab til hurtig fremstilling af funktionelle prototyper fra 3D-printer-virksomheden Addifab ApS er vejen gjort kortere.

Læs hele artiklen her: Fast track på nye plastprodukter