Mød Teknologisk Institut på Klimafolkemødet 2024

Liza Lindbjerg Andersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 19.

Teknologiens Telt på Klimafolkemøde 2024

Mød Teknologisk Institut på Klimafolkemødet 2024

Kom forbi Teknologiens Telt, eller mød vores specialister i debatter om bl.a. cirkulær økonomi og biosolutions på Klimafolkemødet 2024.

Besøg Teknologisk Instituts telt på Klimafolkemødet den 29.-31. august 2024, og oplev nogle af de teknologiske løsninger, vi har hjulpet virksomheder med siden 1906 – til gavn for samfundet, kloden og os alle sammen. Vi holder til i bod 32, hvor du kan prøve flere aktiviteter og blive klogere på cirkulær økonomi, biosolutions og bæredygtig idéudvikling.

Dét kan du opleve i Teknologiens Telt:

  • Prøv vores cirkulære kuglebane, og se, om du kan styre uden om de mange faldgruber, som virksomheder, politikere og forbrugere oplever i dag på vejen mod en mere cirkulær økonomi end de nuværende 4%

  • Bliv klogere på, hvad biosolutions er, og hvordan det er en del af bl.a. vores fødevarer nu og i fremtiden

  • Deltag i vores quiz om Teknologisk Institut, og bliv klogere på ting som: Hvornår blev Teknologisk Institut grundlagt? Hvor mange løsninger udvikler instituttet om året? 
  • Har du verdens bedste idé, og er den penge værd? Kom forbi Opfinderrådgivningen lørdag, og få rådgivning i bæredygtig idéudvikling

Oplev vores specialister i debatter på Klimafolkemødet

Bliv klogere på muligheder inden for bl.a. cirkulær økonomi, biodiversitet, affaldsspild og CO2-fangst i debatter på Klimafolkemødet, hvor vores specialister deltager og deler viden. Se debatterne herunder:

 

Torsdag den 29/8 2024

Hælder du guld i kloakken? - 11:00 Lilla scene

Der er pres på både kvaliteten og kvantiteten af vand som ressource. Hvordan bliver vi i industrien bedre til at sætte pris på vores vand? Virksomheder som bruger vand til produktion, har ofte flere muligheder for at genanvende vandet og stofferne heri. Eksperter fra Teknologisk Institut gør dig klogere på, hvordan vi går fra reststrømme til ressourcer. Jonathan G. Christensen, konsulent fra Teknologisk Institut reflekterer med partnere fra industrien, og der er mulighed for spørgsmål fra publikum.

 

Arrangør: Teknologisk Institut

Publikum og Monopolet: Dilemmaer i cirkulær økonomi - 11:00 Beige scene

Danmark skal være mere cirkulær – det ved vi. Men hvor er de gode løsninger? Publikum inviteres til, sammen med et stærkt panel af praksiseksperter, at ’løse’ tre dilemmaer inden for byggeri, hospitalstekstiler, inventar-reparation m.m. Måske du har et bonus-dilemma i ærmet?

 

Deltagere: Kathrine Olldag, Politisk chef hos Brancheforeningen Cirkulær, Betina Simonsen, direktør i Lifestyle & Design Cluster, Mette Glavind, Direktør for Byggeri og Anlæg, Teknologisk Institut og Mikkel Stenbæk Hansen, Direktør for cirkulær økonomi, Novo Nordisk.

 

Moderator: Stine Beuse Fauerby, Gate21.

 

Arrangører: Region Midtjylland, Teknologisk Institut og Gate21.

Klimasynden er også digital - 14:00 Orange scene

Bliv klogere på hvor stort et aftryk, vi sætter på klima og miljø, når vi streamer, bruger ChatGPT, downloader og gemmer filer m.m.

 

Deltager: Francois Picard, Seniorspecialist, Robotteknologi, Teknologisk Institut.

 

Moderator: Lotte Nyboe, CEO og Indehaver af Insearch

 

Arrangør: Konsulenthuset insearch.dk

 

Fredag den 30/8 2024

Jordens usynlige biodiversitet - 11:30 Gul scene

Klimaforandringerne kræver, at vi har fuld fart på den grønne omstilling. Måden vi dyrker jorden på har stor betydning for jordens sundhedstilstand, som igen har afgørende betydning for både klima og vandmiljø. I dette oplæg giver vi et indblik i mangfoldigheden af liv nede i jorden, og hvordan dyrkningsmetoder kan støtte jordens biodiversitet. Vi kigger på, hvordan både reduceret jordbearbejdning og valg af flerårige afgrøder som træer og brændenælder kan skabe øget udbytte fra marken, og øge robusthed mod klimaforandringer såsom tørke og oversvømmelser.

 

Deltager: Helle Hestbjerg, ph.d, seniorprojektleder hos Teknologisk Institut.

 

Arrangør: Teknologisk Institut.

Klimatilpassede bygninger – nu og i fremtiden - 12:00 Beige scene

Allan, Bodil og Malik. Vi er kommet på fornavn med et stigende antal storme, ligesom også skybrud og ekstrem tørke er blevet en del af hverdagen. De ekstreme vejrhændelser påvirker dog vores bygninger i en grad, som kalder på mere og bedre klimasikring bl.a. gennem renovering af den eksisterende bygningsmasse. Fx slår en undersøgelse fra Danske Regioner fast, at ca. 468.000 bygninger med en samlet værdi på 205 milliarder kroner, er i fare pga. de ekstreme vejrhændelser. Så det handler også om at fremtidssikre vores bygninger, som har kostet mange penge og ressourcer at opføre.

 

Deltagere: Ulrik Hindsberger, Centerchef, Teknologisk Institut, Bjarne Rasmussen, ingeniør, Middelfart Kommune og Guðrið Weihe, Head of Sustainable Finance, KommuneKredit.

 

Moderator: Sisse Norman Canguilhem, direktør for partnerskaber og strategisk udvikling og Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

 

Arrangører: Rådet for Bæredygtigt Byggeri, Teknologisk Institut og KommuneKredit.

Mod en fremtid uden spild - 13:15 Gul scene

Ved at arbejde holistisk med virksomheders spild kan affald helt undgås eller forvandles til nye ressourcer eller forretningsmuligheder. Bliv klogere på, hvordan det gribes an i praksis, og hvordan nulspild kan gavne virksomheder og samfund. Teknologisk Institut, Aalborg Universitet og Industriens Fond deler ud af viden og cases fra bl.a. projektet ZeroWaste, og inviterer til debat.

 

Deltagere: Maria Barmar Larsen, Teknologisk Institut, Linda Nhu Laursen, Aalborg Universitet og Anders Ziegler Kusk, Industriens Fond.

 

Moderator: Julie Stokkebro Schmøkel.

 

Arrangør: Teknologisk Institut.

Sådan udvikler du bæredygtige idéer - 14:00 Brun scene

Alle kan få en god idé! Teknologisk Instituts eksperter i bæredygtig idéudvikling og opfinderrådgivning præsenterer teknikker, som du kan bruge til at udvikle bæredygtige og nytænkende idéer i alle sammenhænge. Vi inspirerer dig til at udfordre din tankegang. Du får indsigt i og praktisk erfaring med, hvordan du udvikler brugerfokuserede løsninger, der tager hensyn til økonomi, samfund og miljø.

 

Deltagere: Lene Grønning, Teknologisk Institut og Simone Dalvang Fogh, Teknologisk Institut.

 

Arrangør: Opfinderrådgivningen.

Bæredygtigt byggeri, vil vi det? - 14:00 Hvid scene

Vær med, når vi giver bæredygtige indspark til både byggebranchen og forbrugerne. For hvor bæredygtige er vi egentlig, når det kommer til stykket?

 

Deltagere: Peter Aufuldt, Centerchef Bæredygtigt byggeri, Teknologisk Institut, Britt Kielstrup Hansen, Direktør for Byggeri, Civica og Henrik Bisp, Fagekspert inden for bæredygtighed, arkitektur og byggeteknik, Videncentret Bolius.

 

Moderator: Kristine Virén, Videncentret Bolius.

 

Arrangører: Civica, Teknologisk Institut og Videnscentret Bolius.

Hvordan udvikler industrien sig mod en grønnere fremtid? - 15:00 Orange scene

Kom og hør virksomheder sætte ord på, hvad der fik dem til at hoppe med på vognen og tage med på rejsen mod en grønnere fremtid.

 

Deltagere: Peter Trillingsgaard, Branchedirektør, DI Produktion og Louise Funch, Sustainability Manager, Salling Group.

 

Moderator: Pernille Holmskov, Projektchef, Trekantsområdet Danmark.

 

Arrangør: Afkobling 2030 (Teknologisk Institut m.fl.)

C02 fangst: Hvordan bliver drømmen til virkelighed? - 16:00 Grå scene

Fangst, lagring og udnyttelse af CO2 (også kaldet CCUS) er et afgørende værktøj til at opfylde Danmarks 70-procentsreduktionsmål i 2030. Vi er et af de førende lande når det gælder forskning, teknologiudvikling og ambitioner vedrørende CCUS – men hvordan får vi indfriet potentialet?

 

Deltagere: Lars Bruun Sørensen, Head of CCx, Ørsted, Jan Boyesen, Markedschef CCUS, Teknologisk Institut, Tobias Johan Sørensen, senioranalytiker, CONCITO, Anders Hoffmann, Afdelingschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet og Søren Reinhold Poulsen, Head of DK Assets and CCS hos INEOS Energy Denmark.

 

Arrangør: Teknologisk Institut.

Biosolutions – fremtidens grønne løsninger - 17:00 Rød scene

Biosolutions er naturens egen værktøjskasse, og dækker over alt fra brugen af mikroorganismer som bakterier og enzymer i biologiske processer. Potentialet er enormt og biosolutions leverer i dag bæredygtige løsninger til alt fra fødevarer, materialer, energi og carbon capture. Kom forbi og lær om biosolutions’ potentialer og barrierer, og vær med til at sætte fart på den grønne omstilling.

 

Deltagere: Jens Legarth, CEO, Ferm Food, Henrik Busch-Larsen, CEO, Algiecel, Anne Christine Hastruo, Centerchef hos Center for Bioressourcer, Teknologisk Institut og Christian Brix Tillegreen, Director, Planetary Health hos BioInnovation Institute.

 

Moderator: Mie Ole Lauritzen, Director, Food Nation.

 

Arrangører: Dansk Erhverv & Teknologisk Institut.

 

Lørdag den 31/8 2024

Bæredygtig Idéudvikling - Fra 10:00 Bod nr. 32

Har du verdens bedste idé, og er den penge værd? Kom forbi Opfinderrådgivningen i Teknologisk Instituts telt og få rådgivning i bæredygtig idéudvikling.

 

Arrangør: Opfinderrådgivningen.

Byg ikke – Renovér eller genbrug - 13:00 Rød scene

Få inspiration fra kommuner, der arbejder med bæredygtig udnyttelse af bygninger.

 

Deltagere: Sara Finsdóttir, konsulent, Teknologisk Institut, Kristine Virén, Formidlingschef, Videnscentret Bolius og Susanne Kuehn, Senior Advisor, Rockwool

 

Moderator: Stener Glamann, Tankegang.

 

Arrangører: Energibyerne.