Mød Teknologisk Institut på Plantekongressen

Birgitte Feld Mikkelsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 33 83.

Markforsøg produktudvikling og test af teknologier

Mød Teknologisk Institut på Plantekongressen

Resultater fra Landsforsøgene® netop offentliggjort

I samarbejde med SEGES og planteavlsrådgivningen gennemfører Teknologisk Institut hvert år Landsforsøgene®, som sikrer at dansk planteproduktion får adgang til de nyeste resultater og viden. Resultaterne fra Landsforsøgene® for 2016 er netop blevet offentliggjort i publikationen  ”Oversigt over Landsforsøgene 2016”.  Den viser resultaterne af de mange sorts-, planteværns-, gødnings- og dyrkningsforsøg, der har været gennemført i 2016, hvor også nye markteknologier, rodanalyser og sensorer har været afprøvet.  Resultaterne vil også blive præsenteret på Plantekongressen.

I Landsforsøgene® varetager Teknologisk Institut på vegne af SEGES opgaver med specialudstyr, laboratorieanalyser og sensormålinger. Derudover varetages den praktiske del af forsøgsplanlægningen, data management og statistisk dataanalyse af Landsforsøgene®. Det tætte samarbejde mellem virksomheder, SEGES, planteavlsrådgivningen, universiteterne og Teknologisk Institut er med til at drive udviklingen i plante-/fødevareproduktionen, så internationale virksomheder skeler til Danmark i forhold til den teknologiske udvikling af landbruget. 

Billedanalyse som ny teknologi

Et eksempel er billedanalyser i forsøgsarbejdet til bestemmelse af kløverandelen i græsforsøg. Baseret på enkelte pixels i billederne kan forekomst af græs, rød- og hvidkløver bestemmes med ret høj præcision. Birgitte F. Mikkelsen, Centerchef for Markforsøg, teknologi og analyse ved Teknologisk Institut beskriver fordelene ved denne nye teknologi: ”På den korte bane vil man kunne erstatte en dyr og langsommelig registreringsmetode. På lidt længere sigt kan man forestille sig, at algoritmerne indbygges i maskiner og mangament systemer, så kløvergræsmarkernes udbyttepotentiale automatisk optimeres ud fra optisk bestemmelse af kløverandelen.

Insekter som fremtidens landbrug

Insekter som fremtidens landbrug til produktion af protein og fødevarer er et andet eksempel på teknologisk udvikling. Specialist Lars-Henrik Lau Heckmann fra Teknologisk Institut vil på Plantekongressen fortælle om anvendelsespotentialet for insektproduktion. Melorme kan for eksempel omdanne vegetabilske restprodukter fra fødevareproduktion til værdifulde proteiner, som kan bruges som foder til dyr eller mad til mennesker.

Få hjælp til din teknologiudvikling

Udover Landsforsøgene® står Teknologisk Institut med en lang række kompetencer indenfor planteproduktion. ”Vi har kompetencer indenfor både forædling af planter, plantedyrkning, nye biomasser samt mark- og teknologiforsøg. Besøg os på Plantekongressen 2017 på posterudstillingen, og hør om hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med teknologiudvikling, planteteknologi og alternative biomasser,” udtaler Birgitte F. Mikkelsen, Centerchef for Markforsøg, teknologi og analyse ved Teknologisk Institut.