Morgendagens velfærdsteknologi og dugfrisk viden blev delt på "Velfærdsteknologi anno 2018"

Anne-Lise Høg Lejre

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 16.

-

Morgendagens velfærdsteknologi og dugfrisk viden blev delt på "Velfærdsteknologi anno 2018"

Alle rammerne var sat for årets velfærdsteknologiske konference "Velfærdsteknologi anno 2018", der var spækket med dialog og debat, strategi og perspektivering og ikke mindst en hel masse teknologibegejstring.

Den udsolgte konference - der var arrangeret af Teknologisk Institut i samarbejde med CareNet og DanishCare - løb af stablen torsdag den 20. november under temaet "Robotterne kommer – nej, de er her allerede". 

Konferencen blev åbnet af direktør Anne-Lise Høg Lejre fra Teknologisk Institut, mens at journalist Nynne Bjerre Christensen var moderator på dagen. 

-

Netop deltagernes teknologibegejstring blev tilfredsstillet allerede ved ankomst, hvor de blev mødt af de mange udstillere, som stod klar til at vise et væld af velfærdsteknologiske produkter - lige fra medicinrobotter, genoptræningsværktøjer og vaskeplejeprodukter til døgnrytmelys, menneskelignende robotter og spillehandsker.

En af de mange udstillere Neofect fremviste handsken RAPAEL, som også blev præsenteret på et af de mange inspirerende oplæg, som dagen bød på. Det var den koreanske virksomheds administrerende direktør Sobin Lee, der fremlagde om den bærbare handske, der kan bruges til underholdende og spilbaserede træningsopgaver til genoptræning.

-

 - Genoptræningen er en lang rejse, og det er ikke noget, man kan klare på en uge. Målet med handsken er at fastholde brugerens motivation for genoptræningen, sagde Sobin Lee under sit oplæg og tilføjede:

- Ved at bruge spil stimulerer man patienten, og de får lov til at bruge deres fantasi.

Deltagerne havde også mulighed for at dykke ned i virtual reality-universet, da Ali Adjorlu, Ph.d.-studerende ved Aalborg Universitet i København talte om virtual reality til træning af sociale- og hverdagsfærdigheder hos børn og unge diagnosticeret med autisme.

Han inddrog sine egne erfaringer med implementering af VR-applikationer, hvor han blandt andet demonstrerede et trafiksikkerhedsprogram, han havde udviklet, for at lære børn med autisme at kunne begå sig sikkert i trafikken og et program, hvor børnene skulle handle i et supermarked. Det er særligt nyttigt for personer med ASF, da de føler ubehag ved uforudsigelige situationer og ved interaktion med andre mennesker.

- De har indkøbskurven i den ene hånd og controlleren i den anden. Så kan de for eksempel træne, at det er okay at tage andre varer, end man er vant til, fortalte Ali Adjorlu og tilføjede:

- Jeg prøver at skabe en fremtid, hvor VR bliver et værktøj i pædagogers og lærers værktøjskasse.



Derudover bød konferencen også på oplæg om kommuners erfaringer med velfærdsteknologi, telepresencerobotter, velfærdsteknologi og evidens, mobile sundhedsløsninger, sociale robotter og meget mere.

Til at sætte en sløjfe på dagen kom journalist og tv-vært Nikolaj Sonne og fremviste nogle af de nyeste robotter inden for velfærdsteknologi og sundhedsvæsnet, og konkluderede, at ”robotter bare bliver vildere og vildere og billigere og billigere”.

-