Netværksmøde: Genanvendelse af blodprøverør

Birgitte Østergård Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 25.

Genanvendelse af blodprøver

Netværksmøde: Genanvendelse af blodprøverør

På netværksmødet den 16. maj 2024 skal vi besøge Syddansk Sundhedsinnovation og høre om muligheden for at genanvende 11 millioner blodprøverør årligt.


Sundhedsvæsenets klimaaftryk er en brændende platform.

Der bruges enorme mængder ressourcer i driften af landets hospitaler og sundhedsinstitutioner. Mængden af handsker, sprøjter og uniformer, der ryger direkte i skraldespanden efter én gangs brug, er et tydeligt eksempel.

Den grønne omstilling i sundhedssektoren er langt bagude, og potentialet for genanvendelse er derfor stort.

Og her er robotter og automation en del af løsningen. En lang række teknologier er i spil – fra identifikation af emner, sortering og transport til sterilisering.

Vi har derfor etableret et gratis netværk om grøn omstilling i sundhedssektoren. Netværket vil formidle behov og udfordringer fra slutbrugerne og skabe rum for udveksling og samarbejde mellem slutbrugere og virksomheder samt de deltagende virksomheder imellem. Netværket har eksisteret siden 2023, men er stadig åbent for nye medlemmer.

Fra risikoaffald til ny plast: 11 millioner blodprøverør kan genanvendes årligt

For dette netværk og missionen om at hjælpe hospitalerne fra engangsbrug til flergangsbrug kan man næsten ikke ønske sig en bedre nyhed!

En nyhed, der omhandler resultaterne af et forstudie, foretaget af Region Syddanmark og en række partnere, herunder Teknologisk Institut, og under projektledelse af Caroline Strudwick fra Syddansk Sundhedsinnovation.

Netop blodprøverør er et af de produkter, som man har troet, ikke egnede sig til genanvendelse, da den nødvendige desinfektion for at sikre hygiejnen ville gå ud over kvaliteten af materialet. Som klinisk risikoaffald er de derfor typisk blevet brændt efter at være anvendt en enkelt gang.

Men nu viser projektet i Region Syddanmark, at plastrørene KAN genanvendes.

På netværksmødet den 16. maj skal vi besøge Syddansk Sundhedsinnovation og høre om projektets metode, resultater, og om det videre arbejde, der skal afklare yderligere forhold omkring genanvendelsen.

Herunder, om der er andre materialer, der hidtil har været engangsprodukter, der vil kunne genanvendes.

Dagens program

10:30 - 11:00 | Indtjekning og kaffe

11:00 - 11:15 | Velkomst, introduktion til dagen, og præsentationsrunde v/ Birgitte Sørensen, Teknologisk Institut

11:15 - 11:30 | Introduktion til Syddansk Sundhedsinnovation og aktiviteterne inden for bæredygtighed

11:30 - 12:30 | Genanvendelse af blodprøverør - fra engangsbrug til flergangsbrug v/ Caroline Strudwick, projektleder hos Syddansk Sundhedsinnovation og Peter Sommer-Larsen, forretningsleder hos Teknologisk Institut

12:30 - 13:15 | Frokost 

13:15 - 13:45 | Kan ny teknologi puste liv i gamle hospitaler? Case: automatisering af affaldshåndtering v/ Mathias Hoppe, Syddansk Sundhedsinnovation

13:45 - 14:15 | Robotter til affaldssortering v/ Ann-Mia Ambjerg, ARIS Robotics

14:15 - 15:00 | Idéer og inspirationsudveksling, inkl. kaffe og kage

15:00 - 15:30 | Afrunding og ønsker til næste møde 

Målgruppe

Virksomheder, der kunne tænke sig at medvirke til at automatisere, muliggøre og effektivisere genanvendelse af materialer fra sundhedssektoren.

Hospitaler og andre institutioner på sundhedsområdet, der ønsker videns- og erfaringsudveksling og samarbejdsrelationer inden for arbejdet med grøn omstilling.

Tid og sted

Torsdag den 16. maj fra kl. 10:30 - 15:30

Syddansk Sundhedsinnovation
Forskerparken 10G
5230 Odense M

Foto/video

Der vil blive taget fotos og video på dagen til ekstern kommunikation. Ved deltagelse i arrangementet accepterer du dette.

 

-

Odense Robotics er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen samt Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse