Niclas Skov Lindbæk

Niclas Skov Lindbæk

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 92.

niclas

Niclas Skov Lindbæk

Med en baggrund som værktøjsmager og maskiningeniør har Niclas et solidt fundament til at vurdere potentialerne i en lang række af borgernes opfindelser. Denne baggrund kommer ham også til gode, når han som ansvarlig for prototypeværkstedet hjælper opfindere med at give form til deres ideer.

Med knapt et årti bag sig i Patent- og Varemærkestyrelsen er patenter og anden industriel ophavsret hans speciale som opfinderrådgiver. Niclas kan, om nogen, finde nålen i høstakken blandt utallige eksisterende produkter og serviceydelser kloden rundt. Det være sig både til inspiration og for at undgå, at opfindere bruger for meget energi på at skabe et produkt, der allerede eksisterer.

............................................................

Hvorfor er du ansat i Opfinderrådgivningen?

Jeg kan godt lide at gøre en forskel med noget af det, som jeg har forstand på, og det føler jeg i høj grad, at jeg har mulighed for her. Jeg har i årevis siddet og set på opfindere, som har søgt patent på noget, som de hverken havde testet af om virkede eller undersøgt om kunne sælges, men i Opfinderrådgivningen har jeg ofte mulighed for at hjælpe, før ”skaden er sket”.

Hvad er du allerbedst til i dit job?

Jeg er nok særligt god til at undersøge, om opfindelser er kendte i forvejen. Jeg har gennem knapt 10 år som Examiner hos Patent- og Varemærkestyrelsen lært, hvordan man navigerer gennem oceaner af patentdokumenter.

Hvad skal din arbejdsdag bringe, for at du nærmest løber ud på gangen og råber YES?

En god dag er når jeg føler, at jeg har været med til at gøre en forskel. Det kan være i forhold til at bremse en opfinder i, som det første, at springe ud og bruge en masse penge, før det er absolut nødvendigt, men særligt også, når en opfinder er blevet hjulpet frem til en underskrevet licensaftale. Det er også en rigtig følelse at have været ude og formidle Opfinderrådgivningens budskab til mennesker, som aldrig har hørt om os før, og derefter mærke den positive respons, når de finder ud af, at en sådan ordning eksisterer og hvad vi tilbyder.

............................................................

Opfinderrådgivningen, der er en del af Teknologisk Institut, hjælper danskere med at skabe, validere og kommercialisere ideer og opfindelser. Læs mere på Opfind.nu.