NORDTRIB 2014-konferencen

Henrik Horup Reitz

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 48.

NORDTRIB 2014-konferencen

Tribologicentret ved Teknologisk Institut var fra den 10. til den 13. juni 2014 vært for NORDTRIB 2014 – 16th Nordic Symposium on Tribology, som blev afholdt i Aarhus. NORDTRIB afholdes hvert andet år og skifter mellem de 4 nordiske lande: Danmark, Finland, Norge og Sverige. Det er således 8 år siden konferencen sidst var i Danmark.

Konferencen blev åbnet af Aarhus’ borgmester Jakob Bundsgaard, der talte om vigtigheden af at bygge bro mellem byens universiteter, institutter og firmaer på nationalt såvel som på internationalt plan. Denne brobygning håndteres på daglig basis af de teknologiske serviceinstitutter (GTS’er) og ikke mindst af Tribologicenteret på grund af den unikke blanding af industrinær pilotproduktion og forskning og udvikling på højt plan.

Nordtrib 2014 - Borgmester Jakob Bundsgaard

Aarhus’ borgmester, Jakob Bundsgaard åbner NORDTRIB 2014 konferencen.

Herefter fulgte direktør David Tveit, Teknologisk Institut, som talte om vækst og innovation i Danmark og de lande, vi sammenligner os med.

Nordtrib 2014 - David Tveit

Divisiondirektør David Tveit, Teknologisk Institut, talte om vigtigheden af at hjælpe firmaer med at implementere de nyeste landvindinger inden for avanceret overfladeteknologi.

Centerchef, tribologi, Lars Pleth Nielsen rundede åbningsseancen af med et overblik over de planlagte aktiviteter for de kommende dage. Foruden mere end 130 foredrag bød ugen på 3 aften-arrangementer: 

  • Rundvisning i tre centre på Teknologisk Institut (Tribologicenter, Metal og Overfladeteknologi og Produktudvikling) efterfulgt af middag i kantinen
  • ”Student for a night” med besøg på Steno Museet efterfulgt af middag i Matematisk Kantine og endelig
  • Gallamiddagen i ”Den Gamle by”, der efter en specialtilrettelagt koncert i Helsingør Teater ved Aarhus Strygerensemble bød på middag i ”Møntmestergaarden”.

I år deltog knap150 personer fra firmaer, institutter og universiteter fra 25 lande for at netværke, og for at diskutere de nyeste landvindinger inden for tribologiske problemstillinger. Der blev vist resultater fra de nyeste udviklingstiltag inden for overfladebelægningsteknologi, samt diskuteret problemstillinger inden for slid og nedbrud af maskinelementer, forbrændingsmotorer, slid, friktion og smørring i relation til metaller. Der blev holdt foredrag om keramiske materialer og polymerer, om testmetoder, modellering, overfladeteksturering, m.m. Herudover deltog 9 kommercielle europæiske udstillere med det nyeste inden for tribologisk relevant måleudstyr.

Det var helt igennem nogle fantastiske dage med et højt fagligt indhold, godt humør og gode muligheder for at netværke mellem de mange deltagere. ”Tribologicentret har fået mange nye kontakter, og vores faglige viden, vores udviklingsprojekter, vores avancerede PVD-maskiner og pilotproduktion er blevet synliggjort både gennem besøget i Tribologicentret og ikke mindst i kraft af, at vi har været vært for denne internationale konference”, udtaler centerchef Lars Pleth Nielsen.

Gruppebillede taget ved trappen i Scandinavian Congress Centre, Aarhus, hvor NORDTRIB 2014 blev afholdt.