
Ny chef for Teknologisk Instituts robotteknologicenter
Den 1. juli 2022 giver Kurt Nielsen robotfaklen videre til Jacob Kortbek, der bliver ny centerchef ved Teknologisk Institut i Odense. Kurt Nielsen bliver i stedet teknologichef ved Teknologisk Institut.
Når forandringens vinde blæser, er der nogle, der bygger læhegn, mens andre bygger vindmøller – eller i det her tilfælde robotteknologi.
Den 1. juli 2022 bliver Jacob Kortbek centerchef ved Teknologisk Institut, og det kommer til at betyde udvikling og forandring.
- Vi ser i dag, at robotteknologi er bedst repræsenteret i fremstillingsindustrien, hvor man både møder klassiske industrirobotter, kollaborative robotter og mobile robotter. Vi er allerede startet på det, men vi intensiverer nu vores arbejde med også at få teknologien og robotløsningerne ud til kunderne, der ikke har et ben i fremstillingsindustrien, fortæller den nye centerchef Jacob Kortbek, der har været på Teknologisk Institut siden 2012, hvor han har haft fokus på vision og kunstig intelligens.
- Vi skal altså hjælpe med at brede teknologierne ud og gøre gavn i endnu flere brancher og domæner, tilføjer han.
Et innovativt robotpartnerskab
Teknologisk Institut udvikler, anvender og overfører robotteknologi til industrien og samfundet. Fokus er at kombinere ny forskning, viden og teknologi til at udvikle robotteknologiske løsninger, der bliver afgørende for mange virksomheder, der lige nu og i fremtiden står med to centrale omstillinger – digitalisering og grøn omstilling.
Men for at vi kan komme i mål, så skal vi tænke innovativt i partnerskaber, vurderer den nye centerchef.
- Teknologisk Institut er til for at hjælpe med innovationsprocessen. Det er den røde tråd i vores fortælling. Vi vil gerne være garant for, at virksomhederne får den rette løsning og hjælp. Og netop den rette, innovative løsning vil sandsynligvis være sammensat af mange forskellige ideer, partnere, teknologier og leverandører. Vi vil derfor i højere grad kalde det et samarbejde på tværs af faglighed frem for et projekt, hvor Teknologisk Institut løser en opgave, fortæller Jacob Kortbek og fortsætter:
- Det er i mødet mellem Teknologisk Institut, som er stærke på teknologier og løsninger, og virksomhederne, der er stærke i domænerne og processerne, at innovationen opstår. Det er i disse partnerskaber, at vi bliver kreative på problemløsningerne, og det gør vi bedst igennem dialog, idé- og forretningsudvikling og for eksempel teknologiscreeninger og pilotprojekter.
Fremtiden kommer især til at fokusere på robotteknologi, der kan fungere udendørs eller i miljøer uden for fabriksgulvet, kollaborative løsninger og kunstig intelligens. Men Teknologisk Institut har faktisk en bred vifte af uvildige specialister og fagligheder, som nu og i fremtiden vil blive en del af løsningerne til virksomhederne.
- Derfor er det også sådan, at når man tager kontakt til os, så tager man kontakt til hele Teknologisk Institut, og den viden og innovation, som følger med, slår den nye centerchef fast.
Store dagsordner
Netop de store dagsordner som grøn omstilling, mangel på arbejdskraft og digitalisering kræver i endnu højere grad en tværfaglighed. Det gælder ikke kun i Danmark, men også på tværs af landegrænser ud i Europa, hvor de samme dagsordner optager industrien.
Og derfor bliver der også i fremtiden nok at se til for den afgående centerchef ved Teknologisk Institut, Kurt Nielsen. Den 1. juli 2022 tiltræder han nemlig stillingen som teknologichef på Teknologisk Institut.
- Jeg skal fremadrettet fokusere endnu mere på tværfagligheden og på de store dagsordener, og det er en nødvendighed. Der er nemlig et stort uudnyttet potentiale i krydsfeltet mellem teknologi og de mange forskellige brancher. Det gælder både i Danmark men også på tværs af landegrænser, fortæller Kurt Nielsen, som dog også fortsat vil spille en aktiv rolle i Teknologisk Instituts robotaktiviteter.
Om Jacob Kortbek
Jacob Kortbek er civilingeniør og har en PhD i medicinske ultralydssystemer. Han har været en del af Teknologisk Institut siden marts 2012, hvor han startede som konsulent.
Allerede i 2014 blev Jacob Kortbek sektionsleder med fokus på vision og kunstig intelligens.
Før Teknologisk Institut har han arbejdet hos BK Medical og Bang & Olufsen.
Den 1. juli 2022 tiltræder Jacob Kortbek som centerchef ved Teknologisk Institut i Odense.
Om Kurt Nielsen
Kurt Nielsen har arbejdet med robotter hos Teknologisk Institut i næsten 14 år, og i mere end otte af dem har han været centerchef i Odense.
Under Kurt Nielsens ledelse er Teknologisk Institut i Odense vokset fra at være et par kontorer til nu at udgøre knap 3.000 kvadratmeter robotinnovationsfaciliteter med uvildige robot- og teknologispecialister samt være hjem for Odense Robotics Startup Hub.
Den 1. juli 2022 tiltræder Kurt Nielsen som teknologichef på Teknologisk Institut.