Ny sensorteknologi: Tal til robotten med din hånd

Samuel  Brøgger

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 66.

Ny sensorteknologi: Tal til robotten med din hånd

Du rækker din hånd frem i en vandret position. Du hæver dine fingerspidser, og robotten sætter i bevægelse.

Det minder måske mest om en scene fra en science fiction-film, men virkeligheden er ved at indhente fantasien.

Da vi i fremtiden vil samarbejde med robotter i langt højere grad, end vi gør i dag, udforsker ingeniører fra Teknologisk Institut kommunikationsformer mellem mennesker og robotter - heriblandt bevægelsessensorteknologien LEAP, som muliggør en berøringsfri interaktion.

- LEAP er et lille apparat, som indeholder et stereokamera og noget infrarødt lys, der gør, at man kan registrere bevægelser fra hånden, fortæller designingeniør og konsulent Malene Tofvesen Nibe fra Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.

Disse håndbevægelser kan så oversættes til robotordrer - og det er netop, hvad et par robotingeniører hos Teknologisk Institut har arbejdet på.

- Vi prøver at udforske forskellige interaktionsmuligheder og -komponenter. I fremtiden vil vi samarbejde mere og mere med robotter, og det er derfor enormt vigtigt, at interaktionen er nem. Ét af de områder, vi udforsker nu, er bl.a. integration af den berøringsfrie LEAP-teknologi, som f.eks. vil være en fordel i sterile miljøer, siger Malene Tofvesen Nibe.

I ovenstående video kan du se og høre mere om LEAP-teknologien og hvilke interessante perspektiver, den rummer i kombination med robotter.

Hvis du er interesseret i at lære mere om Teknologisk Instituts arbejde med mobile servicerobotter, kan du trykke lige her.