Ny uddannelse skal udnytte stort automationspotentiale i dansk produktion

Bo  Genefke

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 81.

Ny uddannelse skal udnytte stort automationspotentiale i dansk produktion

https://we.tl/UU4VcsBqFQDer mangler uddannelse af de rigtige kræfter - af ingeniører og af de folk, som skal til for at løse opgaver ude i den danske industriproduktion. Sådan lyder det fra flere fronter. Én af disse er Grundfos.

- Politikerne har gennem årene voldsomt udsultet erhvervsuddannelserne, da at være ansat som produktionstekniker, fag- eller ufaglært medarbejder har været forbundet med dårlig status. Vi skulle alle sammen på universitetet og være kreative. Den udvikling skal stoppes nu, og vi skal fokusere på at være dygtige til at producere, siger Kim Nøhr Skibsted fra Grundfos til P1.

Robotter alene kan ikke gøre det
Robotter og automatisering er en af de større nøgler til vækst og jobskabelse i dansk produktion, men man skal også bruge de rigtige folk til at dreje nøglen rundt. Her har Teknologisk Institut set et behov for et kompetenceløft i den danske produktionsindustri og sammensat en ny, unik uddannelse: Automationsprojektleder.

Uddannelsen skal ruste medarbejdere i produktionsvirksomheder med dybdegående viden om automationsværktøjer og hvordan man bruger dem til markant at højne sin konkurrenceevne.

- Industriproduktioner er i dag typisk en blanding af mange fagdiscipliner og automatisk produktionsudstyr på flere tekniske niveauer. Det er derfor, til tider, en stor udfordring at varetage mellemleder- eller mellemtekniker-funktionerne i industriproduktioner, siger automationskonsulent Bo Genefke fra Teknologisk Institut.

- Målet med Automationsprojektleder-uddannelsen er netop at klæde deltageren på til at kunne varetage denne tværfaglige og organisatoriske funktion - at forstå samspillet mellem de menneskelige og tekniske faktorer i produktionsudstyret og produktionsprocesserne, så man kan skabe endnu større værdi for sin virksomhed, tilføjer han.

Et stort potentiale
Uddannelse og automation er to afgørende faktorer for dansk produktion, mener Frida Frost, formand for Ingeniørforeningen.

- Hvis vi vil en produktion i Danmark - som jeg faktisk mener, at vi kan - så skal vi sikre nok af de rigtige folk. Men vi skal faktisk også hjælpe vores folk med at have viden om hvilken ny teknologi, som findes på markedet, så de kan automatisere i langt højere grad. For noget af det vi ser, er et stort potentiale for at effektivisere vores egenproduktion, siger hun til P1.

Læs meget mere om uddannelsen her eller se herunder en video af produktionschefen fra C.C.JENSEN, der har fået øjnene op for behovet for uddannelse i automation.