Nyt Center for Industriel 3D-print indviet - 2018

Jeppe Skinnerup Byskov

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 65.

Åbning snoreklip stor til ydelsesside

Nyt Center for Industriel 3D-print indviet - 2018

Den 30. august 2018 fik Teknologisk Institut officielt sit helt eget center for industriel 3D-print. Det ligger i Aarhus, hvor det skal demonstrere og udvikle det industrielle potentiale ved 3D-print i produktionen i Danmark. 

Vi har her, som det eneste sted i landet, fire metalprintere, så danske virksomheder får dermed adgang til at afprøve en fuld produktionslinje til udvikling og 3D-print af komponenter og dele, der sidenhen kan implementeres direkte i egen produktion.

Adm. direktør Søren Stjernqvist var sammen med Innovationsfondens vicedirektør Tore Duvold med til at klippe det røde bånd, der officielt åbnede centeret for virksomheder, samarbejdspartnere og andre nysgerrige.

- Vi ser frem til at stille fysiske printere og viden til rådighed for virksomhederne. Vi vil gøre vores til at den nye teknologi får den rette impact på danske industri, sagde adm. direktør Søren Stjernqvist, Teknologisk Institut ved indvielsen.

Nye muligheder for industrien
Centeret kommer bl.a. til at huse 3D-print satsningen AM LINE 4.0, som er et samarbejde med bl.a. Grundfos og Danfoss og støttet af Innovationsfonden.

- 3D print i metal er hjørnestenen i den 4. industrielle revolution, og i Danmark er vi ganske langt fra de førende i teknologien. Derfor er det godt, at de store virksomheder og Teknologisk Institut tager ansvar og hjælper de små- og mellemstore virksomheder i gang. Vi har en stor opgave med hensyn til at få dette til at fungere, sagde vicedirektør Tore Duvold, Innovationsfonden.

Han fremhævede, at metal 3D print i produktionen med dens nærhed til kunderne, hurtige tilpasning til kundens behov og derfor muligheden for at udvikle nye produkter hurtigere, passer godt til den danske måde at producere på.

Største satsning
AM LINE 4.0 er den største satsning på industriel 3D-print hovedsageligt i metaller i Danmark nogensinde. Projektet skal gøre det attraktivt for mindre danske virksomheder at anvende 3D-print i deres produktion. Navnet henviser til den engelske betegnelse på 3D- print; Additive Manufacturing (AM) og ambitionen om at bruge AM i produktionslinjerne.

Centeret rammer et behov i danske produktionsvirksomheder. 3 procent af danske virksomheder er ifølge en ny TI-rapport 3D metal-print revolution i fremstillingsindustrien i gang med teknologien, imens yderligere 26 procent kan se, at 3D metal-print er en mulighed for dem.

Se indslag fra DR TV-Avisen kl. 21.30 torsdag den 30. august - se klip fra 6:47

 

Se Timelapse-filmen, der viser opbygningen af centeret