Nyt innovationscenter styrker virksomheders brug af IT

Jan  Overgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 22.

Nyt innovationscenter styrker virksomheders brug af IT

Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling (nu Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser) og Rådet for Teknologi og Innovation etablerede i 2007 et innovationscenter for eBusiness (også kaldet IBIZ-Center), som et treårigt initiativ. I 2010 blev projektet forlænget og kører nu indtil videre indtil udgangen af 2012. Centeret drives i et samarbejde mellem Teknologisk Institut og DELTA.

Nyt innovationscenter styrker virksomheders brug af IT

Den væsentligste mission for IBIZ-Center er at gøre it mere forståeligt og tilgængeligt for små og mellemstore virksomheder, så de kan udnytte it bedre i deres forretning. Som Centerleder Jan Overgaard forklarer: ”I IBIZ-Center nedbryder vi små og mellemstore virksomheders barrierer for at anvende it i deres forretningsprocesser – dette gør vi konkret ved at øge virksomhedernes viden om eBusiness”.

IBIZ-Center har siden 2007 afholdt mere end 300 workshops og inspirationsmøder, hvorigennem de synliggør værdien af it for små og mellem store virksomheder. Derudover tilbyder IBIZ-Center bl.a. kvalificeret og branchespecifik information på centerets hjemmeside: www.ibiz-center.dk.

Formålet med IBIZ-Center er overordnet set:

  • At yde uvildig information om forretnings-it målrettet små og mellemstore virksomheder
  • At afholde workshops og inspirationsmøder, der skal Inspirere SMV’erne til at høste gevinsterne af de nye it-muligheder
  • At styrke virksomhedernes kendskab til og brug af nye offentlige e-Handelsinitiativer, bl.a. NemHandel
  • At etablere et netværk af uvildige it-konsulenter, kaldet it-starthjælpere, der kan skabe sikkerhed for at virksomhederne får den it-løsning, der passer bedst til deres behov.