Nytænkende cloudløsning opsamler værdifuld data uden at forstyrre produktionen

Samuel  Brøgger

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 66.

-

Nytænkende cloudløsning opsamler værdifuld data uden at forstyrre produktionen

Arrow, Microsoft og danske Bila har med hjælp fra Teknologisk Institut skabt en platform til nem fortolkning af produktionsdata.

Med løsningen kan alle produktionsvirksomheder forstå og anvende egne data fra produktionslinjerne. Mogens Mikkelsen, der er Business Development Manager hos IT-distributøren Arrow ECS, kalder løsningen for unik.

- Vi tager et klassisk setup med en robot fra Universal Robots, som udfører en logisk opgave i en virksomhed – i dette tilfælde er opgaven at dele vand ud til folk – og herefter knytter vi en cloudservice til den.

- På den måde bliver alle dens opgaver og funktioner logget i en cloudløsning, fortæller Mogens Mikkelsen.

På baggrund af de indsamlede data kan man eksempelvis monitorere hvor mange vandflasker, der er på lager, hvor mange gange robotten har løftet, hvad den har løftet, om lageret har indeholdt den rigtige mængde osv.

Logningen af robotten kører som et parallelt forløb, hvor de indsamlede data kontinuerligt gemmes på en cloudserver, og netop den løsning kan imødekomme en af udfordringerne med Industri 4.0.

- En af Industri 4.0s helt store udfordringer er, at man sjældent kan få lov at interagere med et eksisterende produktionsmiljø.

- Men ved at køre et parallelt forløb kan man aflæse, hvad robotten laver i stedet for at interagere med den, siger Mogens Mikkelsen og tilføjer:

- Med løsningen er vi et sted, hvor mange ønsker at komme hen rent informationsmæssigt uden at forstyrre en produktionsplatform, og det er ret unikt.

Det er blandt andet med hjælp fra Teknologisk Institut, at det er lykkedes at lave en løsning, der fungerer, fortæller Mogens Mikkelsen.

- Vi har taget kontakt til Teknologisk Institut, da det jo absolut er epicenteret for dygtige folk omkring programmering af robotter og forståelse af robotter.

- Teknologisk Instituts medvirken har gjort, at vi kunne nå målet. Alternativet havde været, at vi selv skulle skaffe den viden, det kræver – og det ville jo være ligesom at starte på side et i bogen. Teknologisk Institut har bidraget med en enorm stor indsigt i, hvordan robotterne fra Universal Robots fungerer, og hvilke muligheder de har, siger han.

Ønsker du også ekspertise fra Teknologisk Institut? Så tøv ikke med at kontakte os. Du kan læse mere om vores ydelser her.