Open Lab om VG StudioMax - Open Lab arrangement åbner øjne for at arbejde med digitale data

Susanne  Gundlach

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 75.

Open Lab om VG StudioMax - Open Lab arrangement åbner øjne for at arbejde med digitale data

Hvordan kan jeg selv arbejde med de data, jeg får fra en CT-Scanning af mit produkt? Kan jeg fx trække data ud fra et colourmap? Og hvordan ser jeg nærmere på mine lunkeanalyser? Det fik 4 danske virksomheder svar på, da de deltog på et intensivt kursus om softwaren, VG StudioMax, på Teknologisk Institut. 

D. 16. og 17. juni 2015 afholdt Teknologisk Institut og Produktion i Danmark et todages kursus om softwaren, VG StudioMax, der anvendes til bearbejdning af data fra industrielle CT-Scanninger. CT-Scanning er en relativ ny metode til at måle indre og ydre strukturer af emner uden først at ødelægge emnet. Teknologien findes endnu kun ude hos de helt store danske virksomheder og mindre virksomheder benytter sig af at få lavet scanninger af deres emner hos eksempelvist Teknologisk Institut. På kurset fik de deltagende virksomheder indblik i, hvordan de med VG StudioMax selv kan se på de data, de får fra CT-Scanninger:

”Vi ønsker, at danske virksomheder får mest muligt ud af de CT-Scanninger, de får lavet. Det kan den her software hjælpe dem med, fordi de har muligheden for at undersøge og arbejde med de analyser og scan de har fået lavet her hos os, og udtrække den information de specifikt har brug for, om det så er en fiber – eller lunkeanalyse. Samtidig giver softwaren dem mulighed for selv at udføre mere simple opmålinger og defektanalyser på emnerne, uden ekstra omkostning” forklarer Lonnie Andersen, Konsulent, Teknologisk Institut.

På andendagen fik kursets deltagere mulighed for selv at arbejde med softwaren og den tilhørende viewer, myVGL, under vejledning af ansatte fra Teknologisk Institut. Deltagerne fik konkrete cases, hvor de blandt andet så nærmere på lunkeanalyser og colourmapping af et plastemne, som blandt andet viste plastens tykkelse. Et af programmets store fordele er netop, at det både kan bruges til at se nærmere på opmåling og materiale i et scannet emne.

VG StudioMax er for de mange
På kurset deltog repræsentanter for de fire danske virksomheder, C.C Jensen, Vaavud, NNE og ConvaTec. Det er fire meget forskellige virksomheder, der producerer alt fra medicinske komponenter til håndholdte vindmålere. Med det, tegner sig et godt billede af, hvor bredt anvendeligt CT-Scanning er og hvorfor teknologien og softwaren til bearbejdning af data er relevant for en lang række virksomheder i den danske industri:

”CT-Scanning bruges især til plastmaterialer pga. deres densitet, men også aluminium, porøse og biologiske materialer og glasfiber og - andre fibermaterialer kan scannes. Derfor er teknologien relevant for rigtig mange brancher. Det eneste CT- Scanning har problemer med er materialer med meget høj densitet, såsom stål, ” afslutter Lonnie Andersen.

Produktion i Danmark
Kurset er et af de mange aktiviteter under det nationale initiativ, `Produktion i Danmark´, som Teknologisk Institut varetager sammen med FORCE Technology i perioden 2013 - 2015. Projektets mål er at styrke danske produktionsvirksomheder ved at præsentere dem for State of the art-teknologier og viden. Projektet er medfinansieret af Styrelsen for Forskning og Innovation.