Opmåling med CT scanning

Bo  Nicolajsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 17.

CTscan

Opmåling med CT scanning

Røntgenteknologi:
CT står for Computer Tomografi. Det er en målemetode, der er baseret på røntgenteknologi. CT-scanning er den seneste teknologi inden for geometrisk opmåling og muliggør opmåling af komplekse geometrier og indre strukturer, som normalt ikke kan tilgås med mere traditionelle målemetoder.

Ved brug af CT-scanning placeres prøven på et rundbord, og der bliver taget et antal 2D-røntgenbilleder, mens prøven roteres 360 grader. Herefter bliver 2D-billederne samlet i en 3D-model af prøven, som efterfølgende kan behandles i tilhørende software.

Kvalitetskontrol:
Det er en ikke-destruktiv teknologi, der hurtigt giver en 3D-visualisering af alle dele af prøven og som derfor også er optimal til opmåling af friform. CT-scanning er en teknologi, der kan bruges under produktudvikling,og som kan bruges til evaluering, test og kvalitetskontrol af produkter på en hurtig og fleksibel måde.

CT-scanning er særdeles velegnet til opmåling af prøver lavet af plastik og andre letvægtsmaterialer, men metoden kan også bruges til metalprøver og prøver, der består af forskellige materialer.

Som ved traditionel koordinatmåleteknik udarbejder vi en målerapport, men vi gør det langt hurtigere, og vi kan lave opmålinger på geometrier, som ikke er mulige at tilgå med mere traditionel måleteknik.


Det tilbyder vi:

  • Opmålinger af komplekse geometrier og indre strukturer
  • Resultat leveret som 3D-datafil og et brugervenligt viewer-program
  • Målevolumen: 300 mm x 300 mm x 300 mm
  • Materialetykkelse:
    • Plast <250 mm
    • Letmetal < 120 mm
    • Stål < 15 mm
  • Målenøjagtighed på 4,5 μm + L/100