Optimeret planteproduktion - KlimaCheck

Jakob Skov Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 34 42.

Klimacheck

Optimeret planteproduktion - KlimaCheck

Spar på energien og pengene ved at sætte klimastyringen i dit gartneri under lup!

Det kan være meget svært at holde det fulde overblik over klimastyringen i et gartneri med mange afdelinger. For hver afdeling er der i klimacomputeren en lang række setpunkter, som skal indstilles for at opnå et optimalt dyrkningsklima med et så lille energiforbrug som muligt. Dette kræver en løbende opfølgning, som er tidskrævende.

Teknologisk Institut tilbyder væksthusgartnerier at gennemføre et KlimaCheck, hvor gartneriets klimastyring gås efter i sømmene.

I KlimaChekket analyseres gartneriets energiforbrug ved hjælp af et modelleringsprogram. Der tages udgangspunkt i opsamlede klimadata fra klimacomputeren og fysiske forhold for gartneriet samt det aktuelle forbrug af energi. I samråd med gartneriet vælges en række energibesparende tiltag f.eks. temperatur-, fugt-, vækstlys- eller gardinstyring, som testes med modellen for deres effekt på energiforbruget og konsekvenser for klimaet.

KlimaChekket leveres som en rapport, der bl.a. indeholder en beskrivelse af den brugte analysemetode, anbefalede ændringer samt oversigt over den forventede årlige energibesparelse, såfremt de anbefalede ændringer implementeres.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

Afhængig af hvilke energibesparende tiltag, der vælges, kan et KlimaCheck give svar på følgende:

  • Hvad kan der spares ved omlægning til en mere dynamisk klimastyring?
  • Hvilken betydning har sætpunktet for gardinernes kørsel for energiforbrug og lyssum?
  • Hvilken betydning har nattemperaturen?
  • Kan det betale sig at lade gardinerne blive på en mørk vinterdag?
  • Hvornår bruger gartneriet mest energi?
  • Er vækstlysstrategien optimal?