Pakkemaskiner

Søren Rahbek Østergaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 80.

Pakkemaskiner

Pakkemaskiner er typisk konstrueret til at fremstille samme vare i store serier. I et dynamisk marked er der ofte behov for at kunne hurtigt omstille sig og producere efter ordre i meget små serier. Teknologisk Institut har i mange år arbejdet på at gøre pakkemaskiner fleksible.

PicknPack

Teknologisk Institut var partner i EU-projektet, PicknPack. Dette projekt blev gennemført i periode 2012-16. Systemet i PicknPack er designet til at vurdere de enkelte fødevarer, pakke dem i bakker og levere kvalitet oplysninger om dette produkt direkte til forbrugerne, samt til detailhandlere og producenter. Den øverste folie er trykt lige før den på svejses bakkerne, og denne folie indeholder de mest vitale oplysninger om kvaliteten. Der er også trykt en QR-kode, der dirigerer kunden til en hjemmeside, hvor alle produktinformationer informationer kan findes. Trykket på den øverste folie er tilpasset den detailkæde, hvor det emballerede produkt vil blive solgt, hvilket kan være forskellig for hver enkelt pakning. Producenter behøver ikke at have et lager af forskellige emballagematerialer til forskellige detailkæder, de kan fleksibelt udskrive de faktiske oplysninger om produktet indeni.

Systemet sikrer, at forbrugerne får den ønskede produktkvalitet og giver også uvurderlige oplysninger til detailsektoren, som logistisk kan linke kvalitet til salgstal og optimere deres fremtidige tilbud i overensstemmelse hermed. Også producenterne kan bruge oplysningerne som feedback til ledelse og produktion beslutninger og optimere deres drift.

Projektet havde fokus på tomater på stilke, druer og færdigretter, som ikke er de nemmeste fødevareprodukter til at håndtere eller vurdere kvaliteten af. Det hævdes, at hvis disse produkter kan præcist håndteres, så kan man også arbejde med alle andre friske og forarbejdede fødevarer.

Konceptet kan anvendes på næsten alle fødevarer, der er pakket i bakker med en top film, men nogle af de teknologier, der er udviklet i projektet kan også bruges til anden emballage, såsom pap, poser osv.

Hele systemet kan arbejde under lave temperaturer og kan endda anvendes i en modificeret atmosfære miljø, hvilket sikrer optimal kvalitet af slutproduktet.