Partnerskab åbner op for nyt produkt og nyt marked

Jane  Hagelskjær

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 84.

Et innovativt partnerskab åbnede op for et nyt produkt og et nyt marked for de to virksomheder Scan A/S og Fyns Coating. Begge virksomheder oplever i dag succes og stor efterspørgsel.

Partnerskab åbner op for nyt produkt og nyt marked

Et innovativt partnerskab skabte nye muligheder for virksomhederne Fyns Coating og Scan A/S. Partnerskabet gjorde, at Scan A/S kunne komme på markedet med et nyt produkt, mens Fyns Coating fik åbnet op for et helt nyt marked. De to virksomheder samarbejder i dag omkring farvede brændeovne - et produkt som allerede er en succes for de to virksomheder, der oplever stor efterspørgsel.

Scan A/S står med en udfordring; de producerer brændeovne og har et ønske om at udvide deres produktsortiment, så de kan levere brændeovne i farver. Men de kan ikke klare opgaven internt. Og de har høje krav – for en potentiel leverandør skal både kunne klare forbehandling og efterfølgende maling af brændeovnene.

I nærheden af Scan A/S befinder Fyns Coating sig – en virksomhed, der arbejder med overfladebehandling, og vådlakering er en stor del af virksomhedens daglige produktion. Dog kender de to virksomheder ikke til hinandens eksistens, virke og behov.

Et partnerskab med potentiale
Scan A/S tog kontakt til Center for Idé & Vækst for at få hjælp til at undersøge markedet og finde en leverandør. Centeret fandt gennem deres netværk frem til Fyns Coating, som netop kan det, som Scan A/S efterspørger.

Vi havde i forvejen kontakt til Center for Idé & Vækst, og vi vidste, at selvom vi kunne gå ud og undersøge alt selv, så ville det kræve mange ressourcer at lave en grundundersøgelse af markedet. At bruge Idé & Vækst har accelereret processen og skabt stor værdi, idet vi kan lancere vores brændeovne i farver. Vi har så at sige fået et nyt produkt at tilbyde kunderne,” fortæller Lars Juhl, udviklingschef ved Scan A/S.

Fuld fart fremad
Partnerskabet viste sig at være en succes for de to virksomheder - efterspørgslen stiger. Scan A/S producerer flere brændeovne, og Fyns Coating maler og nyder godt af det nye marked og den store efterspørgsel:

Vi maler brændeovne i stor stil, og vi taler kapacitetsudvidelse for næste sæson. Jeg tror pt., vi har malet 400 brændeovne, og det bliver meget mere næste år, da brændeovne i farver er et hit ude hos kunderne,” fortæller Kirsten Pilegaard, CFO ved Fyns Coating.
 

Læs hele historien her: