Patient@home rinder ud: Her er 5 ting vi har lært

Kurt  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 11.

-

Patient@home rinder ud: Her er 5 ting vi har lært

1. februar 2018 blev afslutningen på Danmarks hidtil største velfærdsteknologiske forsknings- og innovationsprojekt, Patient@home, markeret med en stor konference på Syddansk Universitet i Odense.

Patient@home er en dansk platform med fokus på udvikling af velfærds- og sundhedsteknologier til den offentlige sektor. Med mere end 40 nationale og internationale partnere har projektet medført både mærkbare resultater og mange brugbare erfaringer.

Efter det seks år lange projekt gør en række centrale aktører status over de fem vigtigste punkter, man har lært. Vi har talt med centerchef Jørgen Løkkegaard fra Teknologisk Institut, professor Uffe Kock fra SDU, direktør Peder Jest fra OUH, der alle sidder i direktionen i Patient@home, professor Kevin Dean fra SDU, der sidder i ekspertpanelet, og adm. direktør Christian Graversen fra Welfare Tech, der sidder i bestyrelsen.

1. Platformens fokus er stadig aktuelt
Først og fremmest har projektet vist, at da man valgte at etablere platformen, så man rigtigt. Der er i høj grad brug for løsninger, der kan tage presset af sundhedssektoren og løsninger, der kan understøtte at udlægge patienter i eget hjem. Behovet er stigende både nationalt og internationalt.

2. Tæt samarbejde er afgørende
Både virksomhederne og det offentlige har lært, at løsninger inden for dette område kræver tæt samarbejde og dialog. Det har blandt andet været meget væsentligt for virksomhederne at være i dialog med dem, der skal bruge løsningerne for at forstå, om der er reelt behov for dem. Derfor har Patient@home været en stærk platform, da kommuner og hospitaler var med i partnerkredsen.

3. Implementering er - også - vigtig
Hvis man har et stort og langvarigt projekt, skal man arbejde for, at man ikke kun laver udvikling og tests, men at løsningerne også bliver implementeret. Dette var dog ikke en præmis ved platformens etablering. Havde der været større fokus på implementering, fx gennem en tættere dialog med offentlig indkøb, kunne man givetvis have hjulpet flere af virksomhederne ud til kunderne.

4. Virksomhederne skal vurderes ud fra forretningspotentiale
Konkrete metoder er nødvendige for at kunne vurdere, om virksomhederne har et gavnligt forretningspotentiale. Derfor har man blandt andet anvendt redskabet SIM – Smart Innovation Management. Det er en metode, der bruges til at vurdere en innovation ud fra en ti-faktor struktur, som genererer en række kritiske spørgsmål, der skal adresseres. Metoden har vist sig at være enormt effektivt.

5. Flere, små projekter er en fordel
Det har været en fordel at have en række små projekter, hvor virksomhederne deltog i afgrænsede forløb. På den måde var gruppen, man arbejdede sammen med, meget smal og meget målrettet mod det, man skulle løse. Dette øger sandsynligheden for succes.

Læs mere om Patient@home her

Patient@home vil i løbet af 2018 udgive en mere omfattende afslutningspublikation.